Soļanka ar lasi un asarīšiem “Lielais loms”. Lieliska sildošas zupas recepte!

Soļanka ir viena no iecienītākajām zupām aukstajā sezonā. Izrādās, to var pagatavot ne tikai ar dažāda veida gaļu, bet arī zivju variant. Iznāk ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas
2 l ūdens
300 g laša vai foreles filejas
500 g asarīšu
1 burkāns
2 sīpoli
3 tomāti
Puse citrona
2 sālīti gurķi
3 olīvas
2 lauru lapas
4 melni pipari graudiņos
Puspušķītis pētersīļu
Augu eļļa
Sāls

Pagatavošana
Katlu ar ūdeni liek uz uguns. Notīrītus asarīšus ietin marlē un liek verdošā ūdenī.

Vārot noņem putas.

Pēc 10 minūtēm liek buljonā veselu sīpolu, lauru lapu un piparus.

Kad zivis gatavas, izņem no buljona un to izkāš.

Atlikušos sīpolus sagriež pusgredzenos un apcep augu eļļā.

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno sīpoliem.

Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem miziņu.

Tomātu mīkstumu sagriež mazos kubiņos un liek pannā pie dārzeņiem, sautē 5 minūtes.

Buljonu liek atpakaļ uz uguns. Kad uzvārās, pievieno sautētos dārzeņus un nelielos gabaliņos sagrieztu zivs fileju.

Pēc 10 minūtēm pievieno olīvas, mazos salmiņos sagrieztus sālītos gurķus un pielej citrona sulu.

Visu kopā gatavo aptuveni 5 minūtes. Izslēdz uguni un ļauj ēdienam 10 minūtes ievilkties.

Pasniedz ar citrona šķēlīti un kapātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru