Staķis: Rīgai jākļūst par pirmo klimatneitrālo galvaspilsētu Baltijā

Publicitātes foto

Rīgai jākļūst par pirmo klimatneitrālo galvaspilsētu Baltijā, ceturtdien, 24. septembrī, tiekoties ar Latvijā strādājošo ārvalstu uzņēmumu un investoru pārstāvjiem teica jaunievēlētās Rīgas domes lielākās frakcijas “Attīstībai/Par!/Progresīvie” līderis un iespējamais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Mārtiņš Staķis prezentēja savas frakcijas redzējumu par prioritārajiem darbības virzieniem jaunajā Rīgas domē, nosaucot šādus: kvalitatīvi labāka pārvaldība, tajā skaitā iesaistot nevalstisko sektoru, izglītības virziens, mobilitāte un infrastruktūra, urbānā vide un kultūra, vides aizsardzība un klimata neitralitāte, videi draudzīga mājokļu politika, sociālais nodrošinājums, ekonomika un uzņēmējdarbība.

Tikšanās gaitā uzņēmēji no dažādām nozarēm Mārtiņam Staķim uzdeva jautājumus, lai noskaidrotu jaunās Rīgas domes iespējamo rīcību dažādu problēmu risināšanā.

Uzņēmēji vaicāja par veselības pakalpojumu nodrošināšanu galvaspilsētā, izglītību, bērnudārziem.

Tāpat bija jautājumi, kas saistīti ar infrastruktūru un transportu. Mārtiņš Staķis skaidroja, ka liela uzmanība tiks pievērsta Rīgas tiltu un pārvadu remontam, tāpat iecerēta piepilsētas dzelzceļa satiksmes integrēšana sabiedriskā transporta sistēmā. Mārtiņš Staķis stāstīja par iespējām daudz straujāk nekā līdz šim attīstīt infrastruktūru velotransportam un citiem mikromobilitātes rīkiem. “Bolt” vadītājs Latvijā Kārlis Ķezberis vaicāja par iespējamo pilsētas atbalstu elektriskajam autotransportam.

Mārtiņš Staķis arī pastāstīja, ka pilsēta Marsa parka zudumu varētu kompensēt ar parku citā atrašanās vietā.

Ārvalstu uzņēmumu un investoru pārstāvji Mārtiņam Staķim, “Attīstībai/Par!/Progresīvie” frakcijai un kopumā Rīgas domei novēlēja sekmes izvirzīto mērķu sasniegšanā.

Tikšanos ar Mārtiņu Staķi rīkoja Īrijas, Lielbritānijas un Šveices Tirdzniecības kameras Latvijā. Uzņēmēju atsaucība bija negaidīti liela, pasākumā piedalījās ap 80 dalībnieku.

Fotoattēli no tikšanās pieejami šeit https://failiem.lv/u/c2hgk6fu

Pievienot komentāru