Sulīga Kijevas kotlete ar sieru un zaļumiem. Šī klasiskā recepte jāizmēģina!

Sulīga, maiga vistas fileja ar aromātisku pildījumu un kraukšķīgu garoziņu. Lai pagatavotu Kijevas kotleti, jāparosās cītīgi, bet rezultāts attaisno laika ieguldījumu.

Sastāvdaļas
1 vistas fileja
20 g sviesta
20 cieta siera
2 daiviņas ķiploka
Dilles, pētersīļi – pēc garšas
Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
1 ola
3 столовые ложки муки;
3 ēdamkarotes rīvmaizes
Augu eļļa

Pagatavošana
Vispirms pagatavo pildījumu. Sajauc mīkstu sviestu ar kapātu ķiploku un zaļumiem, rīvētu sieru. No šī veidojuma gatavo divas vienādas “desiņas” un liek saldētavā uz 15 minūtēm.

Pa to laiku mazo vistas fileju atdala no lielās, katru sagriež gareniski. Iznāks četras sagataves divām kotletēm.

Pārsedz fileju ar pārtikas plēvi un izdauza, pēc tam pārkaisa ar sāli un pipariem.

Tagad var ķerties pie kotletes veidošanas. Vispirms cieši ietin pildījumu izdauzītajā mazajā filejā, pēc tam – lielajā.

Sagataves atdzesē ledusskapī 15 minūtes, lai kotletes gatavošanas procesā neizjuktu.

Atdzisušās kotletes apviļā miltos, pēc tam sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē.

Vislabāk panēt kotletes divreiz. Tā ēdiens iznāks kraukšķīgāks, bet visa sula paliks iekšpusē. Pēc pirmās panēšanas kotletes liek saldētavā uz 15 minūtēm, pēc tam atkal apviļā miltos, olā un rīvmaizē.

Apcep augu eļļā, līdz veidojas kraukšķīga garoziņa, pēc tam liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī
vēl uz 20 minūtēm.

Avots: “Lifehacker”

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sendija</cite>

    Beigās vistu noteikti cepeškrāsnī nav nepieciešams cept 20 minūtes. Lai tā nebūtu sausa , pietiktu ar kādam 10-12 minūtēm.

Pievienot komentāru