Tiešraide: Navaļņijam piespriests divarpus gadu cietumsods

Kadrs no video

Maskavas tiesa piemērojusi divu gadu un sešu mēnešu cietumsodu Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam. Ar šo lēmumu apmierināta Krievijas Federālā soda izciešanas dienesta prasība. Tiesa lēmusi, ka opozicionārs sodi izcietīs vispārējā režīma kolonijā, vēsta LTV Ziņas.

Tiešraidē pieslēdzamies Maskavas tiesai, kur tiks paziņots spriedums Navaļnija lietā.

Tādējādi apmierināta Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasība nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu. No trīsarpus gadu cietumsoda viņam atrēķināti aptuveni desmit mēneši, ko viņš pavadījis mājas arestā.

Pirms sprieduma pasludināšanas policija izvietojusi lielus spēkus Maskavas centrā un slēgusi Sarkano laukumu. Arī Sanktpēterburgas centrā izvietoti lieli policijas spēki. Krievijas Ģenerālprokuratūra bija atbalstījusi bija FSIN prasību.

Ģenerālprokuratūra norādījusi, ka Navaļnijs esot daudzkārt pārkāpis pārbaudes termiņa nosacījumus, kas paredzēja, ka viņam ne retāk kā divas reizes mēnesī jāreģistrējas sodu uzraudzības inspekcijā, bet pēc izrakstīšanās no slimnīcas Vācijā, kur viņš ārstējās pēc saindēšanas, politiķis esot “pilnībā izvairījies no likumā paredzētās kontroles”.

Pievienot komentāru