Traģiski: Ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā viens cilvēks; Rojā noslīcis burātājs

Foto – Pixabay

Rīga, 2.aug., LETA. Aizvadītājā diennaktī Latvijā reģistrētas 26 ugunsnelaimes, kurās gājis bojā viens cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.21.30 ugunsdzēsēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur no logiem nāca melni dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no ēkas augšējiem stāviem ir izcēlies ugunsgrēks un no logiem nāk dūmi.

Ugunsdzēsēji sāka cilvēku evakuācijas un glābšanas darbus un no ēkas evakuēja 35 cilvēkus. Ugunsgrēkā tomēr gāja bojā viens cilvēks. Divu stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tajā dega dzīvoklis 35 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, elektriskā plīts un elektrības vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, četras vieglās automašīnas, kombains, piebūves jumts, garāža, neapsaimniekot ēka un dzīvojamā māja.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 49, bet cietuši 174 cilvēki.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju parūpēties par savu drošību un uzstādīt mājoklī vismaz vienu dūmu detektoru, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, tādejādi pievēršot cilvēku uzmanību, ļaujot pašiem izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. No 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos būs jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību uz vēlāku laiku un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru.

Savukārt ap plkst.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Rojas novadu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, jūrā no buru laivas bija iekritis cilvēks. Glābēji ar laivu meklēja jūrā iekritušo cilvēku un apmēram 400 metrus no krasta viņš tika atrasts bez dzīvības pazīmēm. Glābēji cilvēku nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja viņa nāvi.

Kopumā VUGD darbinieki šogad no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši jau 62 noslīkušus cilvēkus.

Pievienot komentāru