Uzmanību, folija! Alumīnija folija var būt visai bīstama, ja…

Alumīnija trauku lietošana ir daļēji atrisināta ar īpašu apstrādi. Ražotāji apstrādā alumīniju tā, ka, nonākot saskarē ar pārtiku, nenotiek ķīmiskās reakcijas. Šim nolūkam tiek apsmidzināti visi galda piederumi, sākot ar karotēm un beidzot ar cepešpannām, novēršot oksidēšanos.

Par ēdiena gatavošanu alumīnija folijā ir pilnīgi cits stāsts. Alumīnija folija ir vienreizēja, un pirms lietošanas mēs nevaram izveidot inertu slāni. Pārtikas produkti, kas tiek pagatavoti folijā, var saturēt alumīniju līdz sešām reizēm vairāk par to, kāds ir Pasaules Veselības organizācijas noteiktais drošais ikdienas patēriņš.

Īpaši nelabvēlīga folijas ietekme izpaužas, kad tā saskaras ar karstu pārtiku, tādēļ cepšanai šajā gadījumā ir labāk izmantot pergamenta papīru. Protams, tas nav tik ērti, bet daudz drošāk. Ja jūs nevarat atteikties no folijas, iepriekš ietiniet ēdienu pergamentā.

Protams, nav iespējams pilnīgi izslēgt no uztura alumīniju, taču jūs varat samazināt alumīnija ietekmi uz organismu līdz minimumam. Lai to izdarītu, jums jāievēro vairāki noteikumi.

  1. Neiegādājies un nelieto rūpnieciskās ražošanas produktus alumīnija iepakojumā (konservus, pusfabrikātus un gatavo pārtiku alumīnija konteineros, pienu un citus produktus iepakojumā ar iekšējo alumīnija folijas slāni).
  2. Nelietojiet alumīnija traukus un citus virtuves priekšmetus no alumīnija.
  3. Un pats galvenais – negatavojiet folijā un nelietojiet alumīnija foliju pārtikas uzglabāšanai.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru