Vai tiešām vasara galā? Laika prognoze nedēļai

Foto – Pixabay

Gan brīvdienās, gan nākamajā darba nedēļā laika apstākļus Latvijā galvenokārt noteiks ciklonu darbība, līdz ar to bieži līs, vietām gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaiss, pastiprināsies arī vējš. Jaunnedēļ, teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš varētu vairs nepārsniegt +20° atzīmi, vēsta www.meteo.lv.

Svētdien daudzviet jārēķinās ar lietu un pērkona negaisu, vietām Kurzemē negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Nokrišņi pakāpeniski mitēsies vien vēlā pēcpusdienā. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +20…+22°.

Arī nākamā nedēļa daudzviet iesāksies ar intensīvu lietu, tomēr jau naktī uz otrdienu atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un nokrišņi mitēsies.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 14 m/s. Darba nedēļas sākumā vēl saglabāsies silts laiks – dienās gaiss iesils līdz +18…+22°, bet naktīs temperatūra nebūs zemāka par +12…+18°.

uvākajās dienās nokrišņu ietekmē ūdens līmenis upēs svārstīsies ar tendenci paaugstināties. Ūdens temperatūra ar svētdienu sāks pazemināties.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Ar ko īpaši augustā dzimuši cilvēki? Vasaras pēdējā mēneša jubilāru raksturojums

Kāds laiks šogad varētu būt augustā? Stāsta populārais laika vērotājs Bukšs

Pievienot komentāru