Vērienīgo renovācijas darbu dēļ “Gaiļezerā” mainījies nodaļu izvietojums

Publicitātes foto

Pēc vairāku mēnešu sagatavošanās darbiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Gaiļezers” ir sākušies vērienīgi nodaļu renovācijas darbi.

Tas nozīmē, ka 1. korpuss, kas sarunvalodā pazīstams kā “terapijas puse”, no 3. līdz 11. stāvam ir slēgts, un tajā esošās nodaļas ir pārceltas un darbu turpina citās slimnīcas telpās. Līdz ar to pacientiem un apmeklētājiem, ierodoties Gaiļezerā, ir jābūt vērīgiem un jāseko izvietotajām norādēm, vai jau laikus ir jānoskaidro nodaļas atrašanās vieta.

1. korpusā iepriekš atradās deviņas nodaļas. Lielākā daļa ir izvietotas pretējā ēkas pusē, proti, 9.korpusā, ko sarunvalodā daudzi pazīst kā “ķirurģijas pusi”. Tomēr vietas trūkuma dēļ trīs nodaļas – Endokrinoloģijas, Pulmonoloģijas un Iekšķīgo slimību nodaļas – ir pārceltas uz Latvijas Onkoloģijas centa 8. stāvu.

“Šis, neapšaubāmi, ir ļoti sarežģīts rekonstrukcijas projekts. Ārstniecībai tiek slēgta puse stacionāra Gaiļezers (1.korpuss) – citādi diemžēl nav iespējams efektīvi veikt telpu remontu, jo to neļauj plānojums un paredzamais darbu apjoms. Tur izvietotās terapeitiskā bloka nodaļas neatbilda mūsdienu prasībām. Uzsāktais darbs ir nopietns šī gada izaicinājums un pārbaudījums mums visiem,” uzsver Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis. “Tam esam rūpīgi gatavojušies vairāk nekā gadu. Telpas, kur pārcelsies terapeitiskā bloka nodaļas, tika pielāgotas pacientu uzņemšanai un mediķu darbam. Es pilnībā piekrītu tam, ka strādāt šajā pārejas periodā būs grūti. Šādi vienmēr notiek tad, kad remontdarbi norit vienlaicīgi ar ikdienas dzīvi – to droši vien katrs ir pieredzējis arī pats, veicot remontus mājās. Tomēr ceru, ka grūtības ļaus pārvarēt doma, ka pēc remonta beidzot gan pacienti, gan personāls iegūs mūsdienīgas telpas.”

Stacionāra “Gaiļezers” ēka ir celta un nodota ekspluatācijā 1979.- 1980.gadā. Pēdējo 10 gadu laikā stacionārā īstenoti vairāki renovācijas projekti, tomēr joprojām izaicinājums bija stacionāra nodaļu telpu stāvoklis, kas neatbilda mūsdienu ārstniecības standartiem. Telpās, kurās bija izvietotas stacionāra ārstniecības nodaļas, remontdarbi nebija veikti kopš ēkas nodošanas ekspluatācijā. Pārsvarā visās stacionāra nodaļās bija fiziski un morāli novecojusi infrastruktūra – gan inženierkomunikācijas, gan santehnika, gan arī telpu stāvoklis.

Uzsāktā projekta ietvaros tiks veikti atjaunošanas darbi stacionāra “Gaiļezers” 1.korpusā, ko daudzi pazīst kā “terapijas pusi”. Kopējā atjaunojamā platība ERAF projekta ietvaros ir 13 330 m2, tostarp:

1. ārstniecības nodaļu atjaunošana (atjaunošanas darbi, iebūvējamās iekārtas un tehnoloģijas, mēbeles, kā arī labiekārtošanas darbi);

2. inženierkomunikāciju nomaiņa ārstniecības nodaļās;

3. inženierkomunikāciju nomaiņu bēniņos un pagrabstāvā.

Stacionāra “Gaiļezers” 1.korpusa atjaunošanas izmaksas (iekļaujot projektēšanu, būvdarbus, autoruzraudzību, būvuzraudzību un PVN) ir 13 394 347 eiro, tostarp:

• ERAF finansējums – EUR 11 119 849

• Valsts budžeta līdzekļi – EUR 1 177 395,82

• Slimnīcas līdzekļi – EUR 1 097 102,07

Saskaņā ar līgumu remontdarbus ir paredzēts pabeigt līdz 2020.gada jūlija beigām.

Pievienot komentāru