VIDEO: Ādažos vīrietis mēģina ar saldumiem ievilināt bērnus savā auto

Kadrs no video

Kāds vīrietis Ādažos nesen mēģinājis sagūstīt divus puikas, vēsta raidījums “Degpunktā”. Viens no zēniem nekavējoties piezvanījis tēvam un pastāstījis par notikušo. Iespējamais pedofils paspēja aizbēgt, bet policija tagad cenšas uziet viņa pēdas, vēsta raidījums “Degpunktā”.

“Vīrietis esot bijis uzstājīgs, brīžiem kļuvis agresīvs. Kad viņš piedāvājis saldumus, pirmā reakcija viņam ar klasesbiedru bija ar velosipēdiem pabraukt nostāk no vīrieša. Vīrietis tikmēr iegājis veikalā, nopircis saldumus pilnu klēpi, panācis viņus, atkal mēģinājis to pašu un vēl uzstājīgāk, no kā viņi nobijās, uzlēca uz riteņiem un aizbrauca,” stāsta Mārtiņš.

Mārtiņš kopā ar brāli devās uz vietu, kur pirms divdesmit minūtēm stāvēja pelēkā automašīna un uzbāzīgais šoferis. Vīrieša tur vairs nebija, taču tēvs centās noskaidrot no apkārtējiem, cik vien daudz iespējams.

“Iegājām veikalā, iztaujājām pārdevēju, viņa teica, ka tas nav vietējais. Pajautājām, vai nav videokameras, viņa teica, ka ir. Vienīgais mīnuss, ka cilvēki tagad iekštelpās nēsā maskas, bet vismaz bija skaidri redzams vizuālais tēls, drēbes un miesasbūve… Bija pelēka sporta jaka un bikses,” stāsta Mārtiņš.

Policisti uzteic Mārtiņa dēla un viņa klasesbiedra apzinīgo rīcību un atgādina arī citiem vecākiem parunāt ar savām atvasēm par iespējamiem draudiem.

Mārtiņš pastāstījis par notikušo arī sociālajos tīklos. Ar viņu pēc tam sazinājās kāda māte, kuras bērns nesen nonāca līdzīgā situācijā.

Ādažu pašvaldības policija notikumu fiksēja un informāciju nodeva tālāk Valsts policijas kolēģiem, kas iespējamo pedofilu tagad meklē. Ja kādam ir informācija, kas palīdzētu izmeklētājiem, to var sniegt pa tālruni 110.

Pievienot komentāru