VIDEO: Aglonā Tautas Krustaceļu trešdien apmeklējuši ap 25 000 cilvēku


Rīga, 15.aug., LETA. Trešdien Aglonā Tautas Krustaceļu apmeklējuši aptuveni 25 000 cilvēku, aģentūrai LETA stāstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policija svētku dalībniekus raksturo kā ļoti disciplinētus. Vakar nav reģistrēts neviens ceļu satiksmes negadījums, nedz arī kādi citi incidenti.

Šodien Aglonā tūkstošiem cilvēku pulcējas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku galvenajai Svētajai Misei.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centra vadītāja Velta Skolmeistere, ticīgie cilvēki jau piedalījās Svētajās Misēs no rīta, kā arī Rožukroņa lūgšanā un tagad Aglonas bazilikas sakrālais laukums piepildās ar cilvēkiem, kas ierodas uz svētku galveno dievkalpojumu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Freimane sacīja, ka mediķiem Aglonā trešdien bijusi mierīga diena, jo cilvēkiem nebijis nopietnu veselības problēmu un nevienu uz slimnīcu nebija jāved.

“Mediķi sniedza palīdzību svētceļniekiem, kam bija tulznas, nobrāzumi, kādam sāpēja galva,” teica Freimane.

Jau ziņots, ka šodien Aglonā svin Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus, kurus apmeklē arī valsts augstākās amatpersonas.

Svētkos piedalās Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un citi ministri, kā arī Saeimas deputāti. Svētku pasākumos Aglonā aicināts piedalīties arī Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis.

Svētā Mise tiks svinēta pie pāvesta altāra plkst.12. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Dievkalpojuma noslēgumā būs Euharistiskā procesija.

Svētku laikā sakrālajā laukumā bazilikas labajā pusē tiks uzstādītas dažādu kopienu, kristīgo izdevniecību, mediju un izglītības iestāžu teltis. Tajās būs iespējams iegādāties kristīgo literatūru, preses izdevumus, iepazīt dažādas kristīgās kopienas, kas kalpo Latvijā, iesaistīties to piedāvātajās aktivitātēs, kā arī uzzināt par mācību un studiju iespējām kristīgās skolās un augstskolās.

Pievienot komentāru