VIDEO: Džo Baidena atbalstītāji svin uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās


Ballīte līdz rīta gaismai un nebeidzams prieks. Tā var raksturot Džo Baidena un Kamalas Herisas uzstāšanos, kurai līdzi sekoja arī LTV Ziņu dienesta filmēšanas grupa. No Vilmingtonas ziņo Ina Strazdina un Ingus Graudiņš.

Džo Baidens pārspējis pašreizējo Baltā nama saimnieku Donaldu Trampu, pēc nodrošinot sev vismaz 273 no 538 elektoru balsīm un pārkāpjot “maģisko” 270 balsu robežu.

Baidens guva uzvaru arī svārstīgajā Nevadas pavalstī, tādējādi vēl vairāk nostiprinot savu pārsvaru. Tādējādi Baidenam nodrošinātas vismaz 279 elektoru balsis.

77 gadus vecais Baidens, par kuru balsojuši vairāk nekā 74 miljoni amerikāņu, kļuvis par līdz šim vecāko kandidātu, kam izdevies uzvarēt vēlēšanās.

Baidens, kurš, būdams centrists, sola atjaunot Vašingtonā mieru pēc četriem nemiera pilnajiem Trampa gadiem, savas ilgās politiskās karjeras laikā jau divas reizes pretendējis uz nokļūšanu Baltajā namā, līdz 2008.gadā, startēdams pārī ar Baraku Obamu, nokļuva viceprezidenta krēslā.

Kopā ar Baidenu šoreiz startēja senatore Kamala Herisa, kas tagad ieņems viceprezidenta amatu, kļūstot par pirmo melnādaino sievieti, kas pārceļas uz Balto namu.

Pievienot komentāru