VIDEO: Kāpēc tev draud briesmas, ja redzi plastmasas pudeli pie auto riepas

Kadrs no video

Ja ir kāda lieta, par ko varam pateikties soctīkliem, tie ir brīdinājumi un padomi par dažāda veida riskiem, kas apdraud mūsu drošību un pat dzīvību.

Vienkāršs brīdinājums mūsdienās var sasniegt miljoniem cilvēku. Par to arī šis stāsts, kura galvenie varoņi ir plastmasas ūdens pudeli, auto riepu un visbeidzot paša spēkrata zādzību.

Šī zagļu trika autori ir Dienvidāfrikas garnadži, bet drīz tas izplatījās arī citur, līdz kādā Meksikas ziņu kanālā Youtube tika publicēts brīdinājums, kuru zagļi tūlīt uztvēra kā noderīgu “rokasgrāmatu”
sava aroda pilnveidošanai.

Trika būtība ir šāda: zagļi nolūko kādu stāvvietā novietotu auto, kuram tobrīd neviens nepievērš uzmanību, un iebāž ūdens pudeli starp riepu un riteņa izgriezumu. Ja autovadītājs pudeli nepamana, viņš iedarbina automašīnu. Tai sākot braukt, pudele saplīst un sāk griezties kopā ar riteni, radot nejauku troksni. Vadītājs, protams, aptur spēkratu un izkāpj, lai paskatītos, kas noticis.

Tā kā tas notiek tik negaidīti, vadītājs ar lielu ticamību atstāj atslēgu aizdedzē, atstājot automašīnu neaizsargātu pret pēkšņu laupītāju uzbrukumu.

Ļoti vienkārši: vadītājs izkāpj, viņa uzmanība tiek novērsta, zagļi ielec auto un aizbrauc. Dažos gadījumos laupītāju mērķis ir vērtīgās auto atstātās mantas.

Tāpēc autovadītājiem vajadzētu būt piesardzīgākiem un neatstāt atslēgu aizdedzē, ja vēlas pārbaudīt auto tehnisko stāvokli!

Pievienot komentāru