FOTO: Legante, Duļevska un Aminata izmēģina jaunākās grima tendences

Foto – J. Zolbergs

Līdz ar pavasara sezonas iestāšanos Rīgā iecienītajā universālveikalā Stockmann tika prezentēts jaunākais grima tendenču un dekoratīvās kosmētikas produktu jaunumu ceļvedis, kurā vienuviet apkopotas gan populārākās pavasara – vasaras sezonas make-up tendences, gan atzītu skaistumkopšanas un modes ekspertu ieteikumi un populāru dāmu skaistuma noslēpumi.

Jau kopš pagājušā gada rudens universālveikala Stockmann kosmētikas nodaļā ir pieejams arī dienas vai vakara grima uzklāšanas pakalpojums, ko veic īpaši apmācīti make-up profesionāļi, sniedzot veikala klientiem īsā laikā saposties īpašam notikumam, svētkiem vai darba pasākumam.

Pakalpojums ietver dienas vai vakara grima uzklāšanu dažādām gaumēm – no klasiska līdz drosmīgākam grimam, kas atbilst labākajām sezonas tendencēm. Tādēļ jaunatklātajā grima ceļvedī piedāvāts ieskats un vadlīnijas virknei dažādu make-up veidiem ikdienas un svētku nozīmīgajiem brīžiem.

Tradicionāli arī šī make-up ceļveža izstrādē bija aicinātas sabiedrībā zināmas dāmas – fotogrāfe un TV šovu vadītāja Dagmāra Legante, televīzijas personība Jana Duļevska, dziedātāja Aminata un šarmantā radio personība Maija Rozīte, un par godu prezentācijas pasākumam tika sapostas Stockmann kosmētikas nodaļā, lai vienotos kopīgā foto sesijā.

Rūpes par skaistumu tagad – investīcija veselībā nākotnē.

Foto – J. Zolbergs

Savas ādas tipam pareizi izvēlēta kvalitatīva kopjošā kosmētika ir ieguldījums veselīgā skaistumā nākotnē. Savukārt aktuālās grima tendences šosezon paredz veselīgu un mirdzošu ādu un dabisku skaistumu.

Maija Rozīte-Krištopane, TV un radio personība, uzsver, ka darbs un ar to saistītie projekti paredz viņai vienmēr būt vislabākajā formā, līdz ar to dekoratīvā kosmētika viennozīmīgi ir Maijas ikdienas sastāvdaļa. “Daudzu gadu laikā esmu ne tikai pati diezgan prasmīgi apguvusi make-up uzklāšanu, bet arī atklājusi dažādus produktus, bez kuriem neiztieku teju ne dienas.”

Maija citē pasaulslavenu vizāžistu vārdus, ka grima uzklāšanai svarīgākais solis ir pamats, proti, sagatavota, attīrīta, mitrināta, pabarota āda.

“Manas sausās ādas labsajūta prasa lielu uzmanību un pūles, un pēc ziemas, īpaši tuvojoties siltajam, saulainajam vasaras periodam, ļaujos dažādu veidu augļskābju pīlingiem. Regulāri – visa gada garumā veicu biorevitalizācijas un plazmas injekcijas, kuru efektu lieliski nostiprina hidrodermijas procedūra. Arvien vairāk pievēršu uzmanību dienas krēma īpašībām, raugos, lai tas pasargātu no UV stariem un ārējiem radikāļiem.”

Maija izvēlas pirms grima uzlikšanas uzklāt plānu kārtiņu Sensai tonālās emulsija, bet kā obligātu produktu iekļauj zeltainu Guerlain bronzeri, izgaismojošu zīmuli un YSL acu ēnas zemes toņos.

“Man raksturīgi ir acu līnijas iezīmēšana – bez tās es sevi vairs nevaru iedomāties. Tādēļ mans atklājums ir ikdienas zīmola Catrice Liquid Eye Liner. Lūpukrāsas un spīdumi man ir lielā cieņā, un – līdzīgi kā apģērbu – arī tos izvēlos atkarībā no garastāvokļa un situācijas. Toņu spektrs ir plašs – no maigi caurspīdīgas miesas krāsas līdz pat ķiršu vai purpursarkanam. Nereti izvēlos arī matētas struktūras lūpu krāsas.”

Foto – J. Zolbergs

Dziedātāja Aminata Savadogo pēdējā laikā arvien lielāku uzmanību pievērsusi savas ādas kopšanai.

“Regulāri apmeklēju kosmetologu un lietoju attīrošus un mitrinošos līdzekļus, lai sejas āda būtu gluda, un ar veselīgu spīdumu, un cenšos piemeklēt tikai labākas kvalitātes dekoratīvo kosmētiku.” Aminata iecienījusi zīmola MAC mitrionošo un vienlaicīgi matējošo grima bāzi, kura ļauj ādai palikt mitrinātai, bet noņem taukainumu. “Kad gatavojos pasākumiem, izmantoju Make Up Forever vai MAC tonālos krēmus. Esmu iecienījusi šīs seonas galveno grima tendenci -nude make-up ar veselīgi spīdīgu ādu un lūpām. Kaut esmu diezgan konservatīva make-up izvēlē, man patīk grims ar izceltu skropstu līniju un dažreiz arī lūpām. Lielu uzmanību pievēršu sejas kontūrēšanai, lai izceltu vaigu kaulus un sapludinātu robežas tā, lai pāreja no gaišākām vietām uz sejas uz tumšām ir ļoti plūstoša.”

Aminata uzsvet, ka viņasprāt būtisku lomu spēlē uzacis, tām izmantojot Eyelure tumši brūnos zīmuļus un želejas. “Man patīk, kā man izskatās biezas, spilgti izteiktas, bet dabīgas uzacis. Tāpat izmantoju arī melnu, ūdensnoturīgu laineri, lai izceltu skropstu līniju un paceltu acu kaktiņus.”

Izvēloties dekoratīvo kosmētiku, Aminata paļaujas uz savu viedokli un saviem ieradumiem produktu izvēlē, pat pieredzējušu profesionāļu eksperimentiem ļaujoties nelabprāt.

“Šosezon man gribētos izmēģināt kaut ko citādāku, draiskāku un jautrāku, kas līdz šim nav bijis ierasts. Tāpēc es labprāt ļaušos eksperimentiem ar spilgtas krāsas acu ēnām – varbūt koši rozā – un krāsainiem laineriem, kā arī labprāt uzklausītu padomus par ādas kopšanas mitrinošiem līdzekļiem un bāzēm.”

Foto – J. Zolbergs

TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska kura ikdienā strādā ar grima profesionāļiem, kas viņu gatavo pirms fotosesijām, TV raidījumu filmēšanām, pasākumiem un nozīmīgiem brīžiem, uzskata, ka dekoratīvā kosmētika ir lielisks līdzeklis kā paspilgtināt un izcelt sievietes būtību un tās vizuālo tēlu.

“Tas ir līdzeklis, kas palīdz mums veidot koptāku un elegantāku izskatu. Tādēļ naudu kvalitatīvai dekoratīvai kosmētikai cenšos netaupīt, jo uzskatu to kā ieguldījumu nākotnē, un, iegādājoties kosmētiku, izvēlos tos produktus, kurus ieteikuši vizāžisti vai ļaujos speciāli apmācītu konsultantu rekomendācijām veikalos.”

Ikdienā lūpām Jana izvēlas pasteļtoņus vai – tieši pretēji, kā pati saka, Ferrari krāsas koši sarkano toni, un šobrīd viņas iecienītākās lūpukrāsas ir no zīmoliem Giorgio Armani un Lancome.

“Tā kā esmu gana konservatīva attiecībā uz grimu, es mazāk sekoju tendencēm, bet vairāk eksperimentēju pati vai ar profesionāļu palīdzību, lai rastu jaunus risinājumus. Tā, piemēram, jau vairākus gadus esmu iecienījusi, manuprāt, mūžīgo tendenci – dūmakainu acu ēnojumu jeb smokey eyes brūnos toņos – tas man ļoti patīk un, šķiet, piestāv.“ Jana uzsver. Par būtisku grima sastāvdaļu Jana uzskata bronzeri, lai sejas āda izskatītos vitālāka un svaigāka, un ir iecienījusi universālveikala Stockmann zīmolu MAC un Tom Ford bronzerus.

Foto – J. Zolbergs

Savukārt TV raidījumu vadītāja un fotogrāfe Dagmāra Legante, pētot gaidāmās tendences, priecājas, ka atkal ir atgriezies sievietes dabiskais skaistums.

“Veselīgs sejas ādas tonis vasarā radīs skaistu mirdzumu sejā. Esmu sajūsmā arī par kādu citu tendenci – acu ēnām brūnos toņos, tās arī es parasti ikdienā un vakara grimā mīlu izmantot. Prieks, ka šobrīd tā ir ne gluži jaunā, bet atgriezusies aktualitāte, kas arī iet roku rokā ar dabisko izskatu, kuram sievietes šajā sezonā tiek aicināties pievērsties.” . Dagmāra reizēm parotaļājas ar drosmīgākiem risinājumiem dekoratīvajā kosmētikā, taču pārlieku neaizraujas, tomēr atzīst, ka pavasara- vasaras sezona ir ir īstais brīdis, kad uzlikt košas krēmveida acu ēnas.

“Esmu iecienījusī Shiseido ēnas kuras ir ļoti ērtas lietošanā un ar tām ātri var panākt izteiksmīgu izskatu. Tāpat man patīk ar lainera palīdzību novilktas skaistas acu līnijas, taču šo tendenci patstāvīgi neizmantoju gluži vienkārša iemesla dēļ – man tas neizdodas, kā, pieļauju, arī daudzām citām sievietēm! Tādēļ es izlīdzos ar smokey eye acu krāsojumu.”

Dagmāras pavasara – vasaras dekoratīvās kosmētikas must-have sarakstā ietilpst brūnais acu tonis un dabisks spīdums no Make Up Forever Ultra HD Lip Booster, kuru izmanto gan uz lūpām, gan vaigiem.

“Lietojot šo uz vaigiem es panākšu jaunās sezonas spīdīgās sejas ādas efektu. Jau kādu laiku esmu iecienījusi lūpu krāsu nedaudz uzlikt arī uz vaigiem, īpaši, ja pa rokai nav bronzeris vai vaigu sārtums – šim nolūkam, starp citu, ir īpaši izstrādāti produkti, kas der gan lūpām, gan vaigiem. Uzklājot šādu dabiski tonējošu lūpu spīdumu arī uz vaigiem, tas ļoti labi iesūcas ādā, piešķirot tiem mirdzumu.”

Pievienot komentāru