VIDEO: Oficiāli no Covid-19 izveseļojies tikai viens, bet izslimojuši varētu būt vairāki

Kadrs no video

Epidemiologi skaidro, ka pilnīga izveseļošanās var aizņemt ilgu laiku. Patlaban Latvijā oficiālā statistika liecina, ka izveseļojies ir viens cilvēks, taču Covid-19 varētu būt izslimojuši daudz lielāks skaits, pašiem to nemanot. Tāpēc arī vairāki cilvēki nejūt nekādus simptomus, kaut arī analīzes rāda pozitīvu rezultātu, SKPC pārstāvjus citē LTV Ziņas.

Ar Covid-19 saslimušais pacients Mārtiņš Jēkabsons, par kuru vairākkārt esam stāstījuši mūsu ziņu raidījumos, slimo jau vairāk nekā divdesmit dienu, un viņa analīzes joprojām uzrāda vīrusa klātbūtni organismā. Arī šodien, savā dzimšanas dienā, Mārtiņš joprojām ir karantīnā un nav piepildījusies viņa vēlēšanās, lai trešais tests būtu negatīvs.

Šajā laikā, kad daudziem garīgais stiprinājums nepieciešams vēl vairāk nekā ikdienā, baznīcām jāizmanto modernās tehnoloģijas. Evaņģēliski luteriskā baznīca šobrīd ir vienīgā Talsos, kur dievkalpojumus svētdienās var vērot tiešsaistē.

Ārkārtējās situācijas laikā ģimenes ārsti pacientiem konsultācijas sniedz galvenokārt pa telefonu, tomēr ir pacienti, kuri jāpārbauda arī klātienē. Tas Viļakas novadā notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 līdz trešdienai Latvijā bija apstiprināta 446 cilvēkiem, liecina SPKC apkopotā informācija.

Pievienot komentāru