Neparasts populārās asās mērcītes variants. Augļi padara mazāk izteiktu tomātu skābeno garšu un mērci – aromātiskāku. Gan ābolu, gan dārzeņu svars norādīts nomizoties produktiem.
Sastāvdaļas
1200 g tomātu
500 g burkānu
500 g paprikas
500 g skābu ābolu
100 g cukura
Pusotra ēdamkarote sāls
Puse vai 1 čili pipars
125 ml augu eļļas
2 galviņas ķiploku
125 ml etiķa (9%)
Pagatavošana
1․ Tomātus, burkānus, visus piparus un ābolus samaļ gaļas mašīnā. Liek visu katliņā.
2․ Pievieno cukuru, sāli un eļļu, rūpīgi samaisa.
3․ Ļauj uzvārīties uz mazas uguns. Pēc tam vāra 2-3 stundas, laiku pa laikam samaisot. Masai jāsabiezē.
4․ Aptuveni 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno sīki sagrieztus ķiplokus, bet 2 minūtes pirms norādītā laika beigām – etiķi.
5․ Gatavo adžiku liek sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin un atdzesē. Glabā vēsā, tumšā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Adžika bez vārīšanas. Pikanta, ļoti interesanta receptīte!
Pašgatavota adžika- ēd uzreiz, vai noglabā ziemai! FOTORECEPTE
Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes!