Adžika ar āboliem. Interesanta slavenās mērcītes versija!

Neparasts populārās asās mērcītes variants. Augļi padara mazāk izteiktu tomātu skābeno garšu un mērci – aromātiskāku. Gan ābolu, gan dārzeņu svars norādīts nomizoties produktiem.

Sastāvdaļas

1200 g tomātu

500 g burkānu

500 g paprikas

500 g skābu ābolu

100 g cukura

Pusotra ēdamkarote sāls

Puse vai 1 čili pipars

125 ml augu eļļas

2 galviņas ķiploku

125 ml etiķa (9%)

Pagatavošana

1․ Tomātus, burkānus, visus piparus un ābolus samaļ gaļas mašīnā. Liek visu katliņā.

2․ Pievieno cukuru, sāli un eļļu, rūpīgi samaisa.

3․ Ļauj uzvārīties uz mazas uguns. Pēc tam vāra 2-3 stundas, laiku pa laikam samaisot. Masai jāsabiezē.

4․ Aptuveni 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno sīki sagrieztus ķiplokus, bet 2 minūtes pirms norādītā laika beigām – etiķi.

5․ Gatavo adžiku liek sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin un atdzesē. Glabā vēsā, tumšā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Adžika bez vārīšanas. Pikanta, ļoti interesanta receptīte!

Pašgatavota adžika- ēd uzreiz, vai noglabā ziemai! FOTORECEPTE

Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes!

Pievienot komentāru