Ļoti gardi skābēti kāpostiņi – var pievienot salātiem vai pasniegt kā uzkodu.
Sastāvdaļas
2200 g kāpostu
2 burkāni
8-10 melnie graudu pipari
5-6 smaržīgie pipari
Dzērvenes pēc garšas
2-3 lauru lapas
1 l ūdens
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
1.Kāpostus sagriež vai sarīvē uz kāpostu rīves plānās strēmelītēs. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Rūpīgi samaisa dārzeņus ar pipariem, dzērvenēm un vairākos gabaliņos salauzītām lauru lapām. Var izmantot saldētas dzērvenes.
3․ Pārliek kāpostus 3 l burkā, pārāk nepieblīvējot.
4․ Aukstā, vārītā ūdenī ieber cukuru un sāli, maisa, līdz kristāliņi pilnībā izkusuši. Ielej maisījumu
burkā.
5․ Ar koka iesmiņu vairākas reizes sabaksta kāpostus, lai no burkas izietu gaiss.
6․ Liek trauku dziļā bļodā, piesedz ar vāciņu un atstāj uz 3 dienām istabas temperatūrā.
7․ Katru dienu vairākas reizes sabaksta kāpostus ar koka iesmiņu un seko, lai dārzeņi būtu pilnībā
pārklāti ar sālījumu.
Iztecējušo sālījumu salej atpakaļ burkā.
8․ Aizvāko burku un glabā ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kāpēc kāpostus un burkānus var saukt par superproduktiem
Slinkais kāpostu tītenis no jaunajiem kāpostiem- traki garšīgi un ātri!
Kāpostu un burkānu salātiņi ar jogurta-medus mērcīti. Lieliska ideja!