Aptieka virtuvē: 12 garšvielas un garšaugi, kas efektīvi palīdz pret slimībām

10. Krustnagliņa

Krustnagliņu eļļa ir piemērota akūtu elpošanas ceļu infekciju epidēmijās. Tā atvieglo zobu sāpes un elpošanu elpceļu slimību laikā.

11. Salvija

Viduslaikos tika uzskatīts, ka šī garšviela palīdz novērst mēri. Mūsdienu ārsti apgalvo, ka salvija uzlabo atmiņu un smadzeņu darbību, īpaši cilvēkiem ar Alcheimera slimību. Tā samazina sirds slimību, holesterīna un asinsspiediena izmaiņu risku, nomierina iekaisušu kaklu.

12. Kurkuma

Šis spēcīgais antioksidants jau gadsimtiem tiek izmantots Indijas un Ķīnas medicīnā, lai dziedinātu brūces. Mūsdienu ārsti norāda, ka kurkuma palīdz novērst un pat ārstēt Alcheimera slimību. Kurkums arī uzlabo imūnsistēmu, uzlabo gremošanu, mazina sirdslēkmes risku. Šī garšaug pretiekaisuma īpašības veicina cistiskās fibrozes ārstēšanu.

Bonuss: vēža apkarotāji

Oregano, dillēs, ķiplokos, timiānā un rozmarīnā ir visaugstākais antioksidantu saturs cīņā pret vēzi. Kurkuma, salvija, krustnagliņas, ingvers, ķimenes un čili arī palīdz tikt galā ar slimību- slepkavu.

Lai gan nav iespējams izārstēt šo slimību tikai ar garšaugiem un garšvielām, tās pilnīgi spēj tikt galā ar noteiktiem hroniskiem apstākļiem. Vienkārši neaizmirstiet konsultēties ar savu ārstu!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru