Asmēlīgais ārsts Pēteris Apinis ar jaunu raidījumu atgriežas RīgaTV 24 ēterā

Foto – www.arsts.lv

11. februārī ar savu autorraidījumu “Dr. Apinis” RīgaTV 24 ēterā atgriežas ārsts Pēteris Apinis, lai katru pirmdienu ar Latvijas un pasaules medicīnas spīdekļiem, savas jomas speciālistiem runātu par medicīnu kā zinātni, pieredzi, praksi, pārvaldību, empātiju un mākslu.

Kā saka pats raidījuma vadītājs, viņa dzīvē ir notikušas būtiskas pārmaiņas, būtiskākā no tām – viņš vairs nav Latvijas Ārstu biedrības prezidents, tādēļ arī raidījumā vairs tik liels uzsvars netiks likts uz biedrības publisko viedokli – tā vietā notiks patiesas un daudzveidīgas sarunas ar savas jomas speciālistiem.

“Es vēlos runāt ar gudru un izglītotu skatītāju,” saka Pēteris Apinis, “tādu skatītāju, kam rūp sava, savu bērnu un vecāku veselība – visu Latvijas iedzīvotāju veselība. Es vēlos, lai raidījumi būtu īsti, bet problēmas aktuālas.”

Arī RīgaTV 24 direktors Klāvs Kalniņš ir priecīgs, ka izdevies turpināt ilggadējo un veiksmīgo sadarbību ar ārstu Pēteri Apini, izveidojot jaunu raidījumu, kas par medicīnu vēstīs citādākā formā: “Ar jaunā raidījuma starpniecību vēlamies televīzijas skatītājiem dot iespēju izzināt medicīnas plašumus no visdažādākajiem rakursiem kopā ar pašiem labākajiem ekspertiem – cilvēkiem no nozares.”

Jau pirmajā raidījumā 11. februārī diskusija notiks par sirds, aknu, plaušu un nieru transplantāciju. Transplantācija mūsdienās nozīmē fantastisku darba organizāciju, bet līdzi nes arī virkni ētisku problēmu un ilgu, sarežģītu orgānu saderības izpēti. Raidījuma viesi būs profesori Pēteris Stradiņš un Ieva Ziediņa, P. Stradiņa slimnīcas virsārsts, ķirurgs Jānis Vilmanis un Austrumu slimnīcas Intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Daina Rožkalne.

Arī turpmākie raidījumi vērsīs skatītāju uzmanību uz sabiedrībai un medicīnai nozīmīgām un aktuālām tēmām. Skaties raidījumu “Dr. Apinis” katru pirmdienu pulksten 13:00 kanālā RīgaTV 24!

Pievienot komentāru