Neīstais jūrassīpols – ierasts telpaugs ar izcilām dziednieciskām īpašībām. RECEPTES

Neīstā jūrassīpola lapu izvilkums spirtā
* Pagatavošanai ņem 1–2 neīstā jūrassīpola lapas, uz koka dēlīša sīki sagriež ar nazi, ieliek piemērotā stikla vai fajansa traukā, viegli saspiež un aplej ar degvīnu, ņemot 10 daļas degvīna uz 1 daļu sakapāto lapu masas. Traukam uzliek cieši piegulošu vāciņu vai to blīvi aizkorķē, 10 dienas nostādina tumšā siltā vietā, tad izkāš caur 4 kārtās salocītu marli.

Izvilkumu lieto sāpošo vietu (muguras, ceļu, roku locītavu u. c.) ierīvēšanai.

Auga sīpola izvilkums spirtā
* Pagatavošanai ņem 1–2 paprāvus sīpolus vai 5–6 mazos sīpoliņus (var ar visām saknēm), rūpīgi nomazgā, sakapā ar nazi, pārliek stikla burkā un aplej ar puslitru degvīna vai medicīniskā spirta. Burkai uzliek cieši piegulošu vāciņu un, ik pēc 2–3 dienām sakratot, nostādina 2–3 nedēļas tumšā vietā.
Ar izvilkumu apziež apdegumus un ādu kukaiņu dzēlumu vietās, to izmanto kompresēm artrīta un osteohondrozes gadījumā.

Neīstā jūrassīpola lapu, sīpola un ziedneša izvilkums spirtā
* Ņem 1 vidēja lieluma astainās baltstarītes sīpolu bez saknēm, 1–2 lapas un 1 ziedneša kātu. Visu rūpīgi nomazgā, sīki sakapā ar nazi, masu liek stikla burkā un aplej ar litru medicīniskā spirta vai degvīna. Tad uzliek cieši piegulošu vāciņu – vēlamāk nevis metāla skrūvējamo, bet plastmasas, un uz 2 nedēļām noliek vēsā tumšā vietā.

Izvilkums palīdz pret kauliņiem uz papēžiem, sāļu nogulsnēšanos, poliartrīta un osteohondrozes gadījumā.

Cits izvilkuma pagatavošanas variants.
* Ņem tās pašas auga sastāvdaļas un tādā pašā daudzumā, bet aplej ar 2,5 glāzēm degvīna vai spirta. Arī nostādina tumšā vēsā vietā vienu mēnesi.

Iegūtais izvilkums noņem sāpju sajūtas poliartrīta un osteohondrozes gadījumā, to izmanto kompresēm pret locītavu sāpēm, radikulītu, sastrutojumiem, sasitumiem, uztūkumiem.

Neīstā jūrassīpola lapu izvilkums eikalipta eļļā
* Koka piestiņā vai citā koka traukā viegli saspaida 1–2 auga lapas. Sajauc 20 ml eikalipta eļļas (var nopirkt aptiekā) un 1/4 glāzes medicīniskā spirta. Ar maisījumu aplej lapu masu, pārliek burkā, uzliek vāciņu un, katru dienu sakratot, nedēļu nostādina tumšā siltā vietā.

Izvilkums palīdz pret lauzošām sajūtām un sāpēm locītavās, pret saaukstēšanos un neiralģijām. Sildošais un pretsāpju efekts pastiprināsies, ja apziestās vietas apsien ar siltu vilnas audumu.

Receptes pret dažādām kaitēm – nākamajās lapās!

COMMENTS

Pievienot komentāru