Divi iemesli, kad izdevīgi būt resnai un ko darīt, skaidro Lolita Neimane


Kad ir izdevīgi būt resnai Dažreiz liekā ķermeņa masa palīdz atrisināt personīgas problēmas un novelt uz tām dažas grūtības, ar kurām ir ļoti grūti un sāpīgi cīnīties. Dāmas, kuras savus liekos kilogramus izmanto kā vairogu pret reālo dzīvi, tievē ļoti grūti un vēlāk ātri atgūst zaudēto, visbiežāk — ar bumeranga efektu. Tādas dāmas ir ļoti resnas, brīžam pat tik, ka uz viņām negribas skatīties. Aptaukošanās mums ir izdevīga divās tipiskās situācijās.

VAIRĀK LASI LOLITAS NEIMANES UN GAĻINAS ZAICEVAS GRĀMATĀ “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI”

1. Pilnīgums palielina nozīmīgumu pašas acīs. Tava problēma ir zems pašnovērtējums. Iedomājies trīsdesmit gadus veco Marinu — lielas tirdzniecības firmas direktori, kura sver 138 kilogramus. Viņu nevar neievērot. Kad viņa sarunājas ar padotajiem, tad burtiskā nozīmē spiež uz viņiem ar visu savu svaru.

Darbinieki neuztver viņu kā sievieti, drīzāk kā granīta bluķi. Reiz viņa, mokoties ar aizdusu un dusmām, ka nevar nēsāt savas skaistās kurpes ar augstajiem papēžiem, nolēma notievēt līdz 100 kilogramiem. Bet, kad Marina bija sasniegusi 110 kilogramus, viņa kļuva nervoza, jo bija zaudējusi arī daļu no savas iespaidīgās masas.

Gudrā un enerģiskā, bet dvēselē kautrīgā sieviete nobijās, ka kolēģi uz viņu sāks skatīties kā uz “sīkaļu”. Un viņa atkal uzēda iepriekšējo svaru un līdz ar to atguva savu pašpārliecinātību un varas apziņu. Trīsdesmitgadīgā Anita ir kāda augsta bankas ierēdņa sieva.

Liekā ķermeņa masa dara viņu blakus savam tievajam vīram burtiskā nozīmē ievērojamu un pamanāmu. Lai arī iemesls ir tik nožēlojams, bet viņa jūtas pamanāma. Viņa mūžīgi žēlojas, ka ir resna un nespēj notievēt. Bet Anitai daudz vieglāk ir turēt vīru zem kurpes ar saviem izmēriem nekā atcerēties, kā abi kopā sekmīgi mācījās universitātē. Tagad vīrs ir slavenība, bet viņa tikai sava vīra sieva. Tādām dāmām patīk spilgti ģērbties, izaicinoši, reizēm pat ironiski akcentējot savus apmērus ar īsiem svārkiem vai biksēm. Viņas paziņo, ka lepojas ar saviem apmēriem.

2. Liekais svars un iespaidīgs ārējais izskats ir attaisnojums neveiksmīgai dzīvei un vientulībai. Neproti komunicēt ar vīriešiem un atbaidi visus potenciālos partnerus? Baidies kaut ko nepareizi izdarīt un ciest neveiksmi, tāpēc nemēdz sabiedrībā izcelties, bet mūžīgi uzturies pēdējās rindās? Savus defektus atzīt ir grūti un sāpīgi. Nu kā gan var sev pateikt: “Esmu muļķe, nesaprotu vīriešus, tāpēc bēgu no viņiem.” Vai arī paziņot, ka “esmu slinka!”

Tu no reālās dzīves slēpies aiz tauku bruņām un ar savu izskatu visiem deklarē: “Nu ko jūs no manis gribat? Redzat, cik esmu resna un nepievilcīga. Kam gan tāda mīļotā vajadzīga?” vai “Nav man ne naudas, ne laba darba. Kas gan tādu resnu sekretāri (direktori, menedžeri, pārdevēju utt.) gribēs?” Neveiksminieces nevērīgi izturas pret savu izskatu, viņas labprāt ģērbjas tumšās maisveida drēbēs, kustas neveikli, vainīgi nodurot skatu. Apkārtējie pret viņām jūt žēlumu, nesaprotot, ka tādām nabadzītēm ir ērti sadzīvot ar savu resnumu.

Ko darīt Vai pazini sevi kādā no šiem aprakstiem?

Nesteidzies pieņemt lēmumu. Iegaumē, ka, atbrīvojoties no resnuma, kas aizsargā no pašas problēmām, tu saskarsies ar tām aci pret aci, un tas būs vēl sāpīgāk. Vai tev tas ir vajadzīgs? Vai esi gana stipra, lai skatītos patiesībai acīs? Īpaši jāuzsver — ja jau esi apzinājusi savu problēmu un pieņēmusi lēmumu, tad zini, ka, iegūstot ideālu figūru, mainīsies ne tikai tavs izskats, bet arī liktenis. Nebaidies no pārmaiņām, jo sliktāk kā no nepatikšanām sargājošajām tauku bruņām nebūs.

Pievienot komentāru