“Ejot uz vannasistabu, pusceļā jāapguļas.” Ar Covid-19 slima valmieriete atklāti par piedzīvoto

Kadrs no video

Valmieriete Rita Eglīte, kurai diagnosticēta jaunā koronavīrusa Covid-19 izraisītā saslimšana, sociālajā vietnē Facebook publicējusi atklātu ierakstu par to, kāda ir slimības gaita, kas viņai jāpārcieš un kādas ir ārstu prognozes. Komentāros cilvēki savukārt dalās divās lielās grupās: vieni uzreic Ritu par drosmi pastāstīt par slimību, kamēr citi apšauba viņas stāsta patiesumu.

Jaunā sieviete neslēpti vēsta, kādi simptomi likuši vērsties pie ārsta un kā norit slimības gaita. Kamēr vairāki komentētāji apšauba ieraksta patiesumu un to sauc par teātri, tikmēr citi – vēl labu veselību un izsaka pārsteigumu par sabiedrības cinismu.

“Es zinu un komentāros redzu, ka cilvēki netic tam, ka viss šis ir īstenībā. Un daudzi nepazīst nevienu, kas ir saslimis. Jā, es arī nepazinu, līdz pat 28. septembrim, tāpēc es vēlos pastāstīt savu stāstu,” uzsver Rita.

25. septembrī Rita sliktas pašsajūtas dēļ no darba mājās devusies ātrāk. Tai pašā vakarā temperatūra pārsniegusi 38 grādus, sākušās sāpes plaušās un sauss klepus, tāpat bijis pilnīgs bezspēks.

“Es nevarēju aiziet uz tualeti, nepaguļot nedaudz pusceļā uz grīdas, galvu nevarēju noturēt, dzerot tējas krūzi,” video atminas Rita.

Pēc nedēļas nogales sliktā pašsajūta mazinājusies un temperatūra pazudusi, bet sākušās iesnas, pazudusi oža.

Viņa uzzinājusi, ka darbā kāda sieviete saslimusi ar Covid-19. Darbavietā izsaukta brigāde, veikta testēšanās. Rita domājusi, ka viņai tests būs pozitīvs, bet tas uzrādījis negatīvu rezultātu.

“Man par tādu pārsteigumu – mans tests bija negatīvs,” notikumu atminas Eglīte. Sliktā pašsajūta gan nepazuda.

“Būtībā visu laiku nejūtu garšas un smaržas, un sāp plaušas, sajūta, ka kaut kas sēž virsū, ka tur ir kaut kas iesprūdis. Brīžiem, kad daudz runāju, rodas sajūta, ka dedzina,” stāsta Rita.

Aizvadītajā nedēļā, 7. oktobrī, Rita bija nolēmusi doties uz vēl vienu Covid-19 testu.

“Aizbraucu, uztaisīju testu vēlreiz. Un saņemu ziņu, ka esmu pozitīva. Trakākās ir tās sāpes plaušās. Es nevaru kārtīgi ievilkt elpu. Lūdzu, lūdzu, uztveriet šo visu nopietni,” uzsver Rita.

Kā jau ziņots, no 14. oktobra, sejas maskas būs obligāti jālieto arī tirdzniecības vietās, pastos, stacijās, kultūras iestādēs, baznīcās un citviet, kur nav iespējams ievērot divu metru distanci vai nav aizsargbarjeru, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi.

Covid-19 straujās izplatības dēļ privātos pasākumos iekštelpās drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēku, savukārt privātos pasākumos ārtelpās nedrīkstēs pulcēties vairāk kā 300 cilvēku.

Pievienot komentāru