Florterapija: ārstēšana ar grieztiem ziediem. Kā atšķiras pumpurs, zieds un pušķis?

Foto – Pixabay

Florterapija ir ārstniecība ar grieztajiem ziediem. Ar tās starpniecību tiek radīta harmonija telpās, kurās uzturas cilvēks.

Vai esat ievērojuši, kā mainās pasaule, mainoties iekšējam noskaņojumam? Māksla dziedināt ar ziediem nākusi no DA Āzijas, kur kopš senatnes cilvēki ticējuši ekoloģijas spēkam un uzskata, ja slimnieku vai stipri satrauktu cilvēku ievieto harmoniskā telpā, viņa fiziskā slimība vai garīgā problēma pamazām atkāpjas.

Ziedi ir daļa no visas enerģētiskās sistēmas kopuma, ko sauc par Visumu. Taču tie atšķiras ar to, ka strādā pēc baterijas principa – augot uzkrāj enerģiju, bet, kad plaukstošu pumpuru noplūcam, sāk šo enerģiju atdot apkārtējai telpai.

Slimība, pēc austrumtautu izpratnes, ir homeostāzes (organisma enerģētiskā līdzsvara) traucējumi. Zieds ir spējīgs vai nu šo trūkumu aizpildīt, vai arī uzņemt sevī lieko enerģiju un izlīdzināt cilvēka organisma stāvokli.

Katram augam piemīt sava īpašā enerģija. Pieredzējis ārsts nosaka, kāds tieši zieds vajadzīgs pacientam konkrētajā gadījumā. Taču pastāv arī vispārējie principi, kurus pašārstēšanās nolūkos var izmantot jebkurš, jo neviens no tiem nav veselībai bīstams.

Foto – Pixabay

Pirmais posms – viens pumpurs
Ārstēšanos sāk ar vienu nogrieztu neizplaukušu ziedu, jo slimnieks ir novājināts, bet ziedi (ja to ir daudz) dod kolosāli lielu enerģijas lādiņu. Un šī plūsma maina telpā esošo enerģiju, bet, tā kā enerģija ir arī informācija, viens pumpurs ir atslēga, ar kuru var atvērt enerģētisko ieeju cilvēkā.

Ziedu izvēlas pēc šāda principa:
* baltu, ar vāju aromātu vai bez tā – pret slimībām vai traucējumiem, kas saistīti ar psihoemocionālo sfēru;

* sarkanu, ar vāju aromātu vai bez tā – pret somatiskajām slimībām, kas saistītas ar traucējumiem orgānu un ķermeņa sistēmu morfoloģiskās struktūras līmenī;

* dzeltenu, ar spēcīgu aromātu (kā variants – jebkurš ļoti košs tonis vai koši daudzkrāsains zieds) – pret infekcijas slimībām.

Valda uzskats, ka aukstie toņi ir saistīti ar galvas, bet siltie – ar ķermeņa enerģiju.

Zieds jānovieto ne tālāk kā metra rādiusā no vietas, kur cilvēks pavada lielāko daļu laika. Ja tas ir gulošs slimnieks – tad netālu no gultas. Galvenais, lai zieds visu laiku obligāti būtu slimā cilvēka redzeslokā. Lai viņš vēro, kā ziedlapiņas vispirms izplaukst, tad pamazām novīst. Ja pašsajūta neuzlabojas, jānovieto vēl viens tādas pašas krāsas zieds (augs var būt arī cits).

Šķir nākamo lapu un uzzini, kā iedarbojas kompozīcijas!

Pievienot komentāru