Florterapija: ārstēšana ar grieztiem ziediem. Kā atšķiras pumpurs, zieds un pušķis?

Otrais posms – pušķis

Foto – Pixabay

Šajā posmā ārstniecisko efektu dod kompozīcija no vairākiem ziediem un fona – kādas lielas lapas vai zariņiem. Cilvēka enerģētiskā ieeja jau ir atvērta, un viņa organismā jāieplūst enerģijas strāvai, ko dod kompozīcija no vairākiem augiem.

Sākotnēji pušķa krāsu gammu izvēlas pats slimnieks. Ārsts viņam atnes daudz dažādu ziedu un vēro, cik daudz un kādu toņu puķes pacients izvēlas buķetei. Jau pēc tā vien, kā pacients veic ziedu atlasi, var spriest par dinamiskajām izmaiņām viņa organismā – vai viņš atveseļojas vai ne.

* Ja cilvēks, kuram sākotnēji bija izrakstīts balts zieds, buķetei pārsvarā izvēlas vēsos toņus (baltu, gaišzilu, laškrāsas, violetu) – tas nozīmē, ka viņš atveseļojas. Ja priekšroku dod košajiem toņiem (dzeltenam, oranžam, īpaši sarkanam vai bordo) – pacients pagaidām vēl nav vesels. Aukstie toņi liecina par emocionālā līmeņa stabilizēšanos, bet košie – par uzbudinātību un pāruzbudinājumu.

* Pacienta, kam bija izrakstīts sārts zieds, centieni veidot pušķi no siltiem un košiem toņiem nozīmē, ka atveseļošanās process norit. Bet buķetē iekļautie vēso toņu ziedi vēstī, ka ārstēšanās process pilnīgu uzvaru vēl nav guvis.

Tālāk ārsts pēc buķetes sastāva izdara attiecīgus secinājumus un turpina ārstēšanu, koriģējot ziedu pušķi. Diagnostikai ir svarīgs ne jau ziedu daudzums, bet silto un auksto toņu ziedu attiecība. Ārsts izņem no pušķa nepareizos ziedus un pieliek klāt pareizos.

Arī to katrs var izdarīt pats. Piemēram, ja jūtaties nomākts, vispirms izvēlieties sev baltu ziedu. Kad garastāvoklis nedaudz uzlabojies, var iet uz dārzu, pļavu vai pie puķu pārdevējām un vērīgi ieklausīties sevī – kādi krāsu toņi pievelk. Ja tie ir aukstie, tātad process iet uz labo pusi. Bet, ja skatienu vairāk saista asinssārtās rozes, ir par ko padomāt, bet jānopērk… baltu ziedu pušķis.

Svarīgi zināt
Praktizējot florterapiju, jāņem vērā, ka puķes podiņos šai ārstniecībai neder. Tikai grieztie ziedi izdala pozitīvo enerģiju un daļēji uzņem negatīvo.

Kad tiek izmesti novītušie ziedi, kopā ar tiem atbrīvojamies arī no slimībām un problēmām. Toties dzīvos augus, kas uzņem un uzkrāj mājas iemītnieku negatīvo enerģiju, diez vai kāds gribēs mest laukā.

Otrkārt, ārstniecības nolūkiem nedrīkst izmantot tos grieztos ziedus, kuru ziedlapiņas savu krāsu ieguvušas mākslīgā ceļā. Tāds efekts tiek sasniegts, ja augsnei vai laistāmajam ūdenim pievieno speciālus šķīdumus.

Var izmantot tikai tos ziedus, kuru krāsa ir dabiska, pat ja pats augs ir selekcionāra roku darbs. Pērkot grieztos ziedus, jābūt ļoti uzmanīgiem – ir ļoti daudz mākslīgi iekrāsoto puķu.

Pievienot komentāru