Kā dzīvot harmonijā ar dabas ritmiem NOVEMBRĪ

Ja gadījies saslapināt kājas
Diemžēl pat viskošākais un lielākais lietussargs nespēj pasargāt kājas no peļķēm. Piedevām ja vēl apavi nav īsti piemēroti, nav liela māksla saslapināt kājas.

1. Nepieļaut iesnas
Jāsagatavo kāju vanniņa un pēdas kārtīgi jāizkarsē, bet uz nakti jāuzauj siltas zeķītes, kurās iebērts sinepju pulveris.

2. Palīdzība kaklam
Kolīdz kaklā parādījušās skrāpējošas vai kādas citas nepatīkamas sajūtas, tūlīt pat tas jāizskalo ar salvijas vai eikalipta uzlējumu, vai burkānu sulu.

3. Imunitātes stiprībai
Noteikti jāsniedz atbalsts imunitātei, izdzerot sildošu un vitamīniem bagātu tēju. Tā var būt zaļā tēja ar medu, mežrozīšu uzlējums, parastā tēja ar citronu vai aveņu ievārījumu…

Piemānīt lietaino noskaņojumu
Drēgnais vējš, lietus un zemās svina pelēkās debesis ir novembra atpazīšanas zīme, kas viegli spēj sabojāt garastāvokli. Tādēļ, lai viss pelēkais nekļūtu vēl pelēkāks, labāk izvēlēties lietussargu koši vasarīgos toņos. Turklāt seja zem šāda lietussarga izskatīsies daudz svaigāka.

Barjera mikrobiem
Līdz ar rudeni sākas saaukstēšanās un infekcijas slimību laiks. Viens no pretstāves ieročiem šajā cīņā ir – parastais sviests. Unikālais piena tauku ķīmiskais sastāvs palīdz organismam aizsargāties pret infekcijām, padara ādu elastīgu un neiespējamu mikrobu iekļūšanai. Savukārt sviestā esošais A vitamīns, kas nepieciešams normālai redzei, ļaus labāk pārdzīvot dienas gaišās daļas saīsināšanos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru