Kā dzīvot harmonijā ar dabas ritmiem NOVEMBRĪ

Foto – Pixabay

Auksts ūdens ausīm
Jo dienas kļūst īsākas, jo grūtāk no rītiem pamosties – to zina katrs no savas pieredzes. Taču no vissaldākā miega nepaliks ne miņas, ja pirms visiem rīta rituāliem ausis nomazgā ar aukstu ūdeni. Turklāt šī procedūra ne tikai palīdzēs atbrīvoties no miegainības, bet arī dos mundruma lādiņu visai dienai.

Arī uzacis un skropstas jāsagatavo ziemai
Vispārzināms, ka sejai nepatīk ziemas aukstums. Taču tas nepatīk arī uzacīm un skropstām, kas pasargā acis no vēja un sniega. Ar tīru suku skropstām un uzacīm uzziež linsēklu, dadžu vai rīcineļļu un pēc 20 minūtēm noslauka ar vates tamponu (var samitrināt ar losjonu). Šī procedūra padarīs uzacis un skropstas daudz stiprākas un arī… mirdzošākas.

Mandeļu pieniņš kuņģim
Pret kuņģa un zarnu kaitēm, kas rudenī parasti mēdz saasināties, ieteicams dzert mandeļu pienu. Tas pārklāj orgānu sieniņas, nomierina kuņģi gastrīta (gan ar paaugstinātu, gan pazeminātu skābes līmeni) saasināšanās gadījumā, satur daudz vitamīnu, kāliju, magniju, fosforu un dzelzi. Mandeļu pieniņa pagatavošanai sasmalcina 50 g mandeļu kodoliņu, aplej ar 100 g ūdens vai piena un vāra 10 minūtes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru