Kā pašam pagatavot aktivēto ogli? Ārstnieciskā iedarbība atkarīga no koksnes!

Pret hepatītu: katru dienu dzer tasīti silta piena, kurā iemaisīta tējkarote pulverī saberztas ogles (vēlamāk bērza).

Pret diareju un pat dizentēriju: tējkaroti sasmalcinātu bērza ogļu iemaisa glāzītē sarkanvīna un strauji izdzer. Dara to katru dienu, līdz simptomi beigušies.

Pret alerģiju: 2 nedēļas 3–4 reizes dienā stundu pirms ēšanas lieto ogles pulveri pēc šādas shēmas.

Pirmajā nedēļā dienas devu palielina (sākot ar naža galu līdz tējkarotei lietošanas 4. vai 5. dienā), tad 2–3 dienas nemainīgi lieto pa tējkarotei, bet pēc tam devu atkal samazina līdz naža galam.

Pret nieru, aknu, aizkuņģa dziedzera kaitēm, aterosklerozi, aptaukošanos, nelielām radiācijas devām (staru terapija), ķīmijas terapiju: aktivēto ogli lieto pa pustējkarotei 2–3 reizes dienā. Ārstēšanās kurss – 2 nedēļas.

Radioizotopu izvadīšanas procesa paātrināšanai no organisma: lieto 1/8 tējkarotes sasmalcinātas ogles 2–3 reizes dienā stundu pirms ēšanas. Papildus taisa attīrošas klizmas ar bērzu lapu uzlējumu (ēdamkarote lapu uz puslitru verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un ielej 2 litru tilpuma Esmarha traukā).

Pret meteorismu, ko izraisījusi kāpostu, sīpolu, redīsu, banānu un citu augļu un dārzeņu lietošana uzturā: 1/8 tējkarotes sasmalcinātās ogles iemaisa 1/4 glāzes vārīta ūdens un izdzer.

Pret meteorismu, ko izraisījis piens, pupas, pupiņas un zirņi: 1/8 tējkarotes ogles pulvera iemaisa ūdenī un lieto 3–4 reizes dienā, līdz simptomi izzuduši.

Uzmanību! Tā kā regulāra ogles lietošana atsevišķos gadījumos spēj izraisīt vēdera aizcietējumu, uzturu ieteicams bagātināt ar augļiem un dārzeņiem, kas satur pārtikas šķiedras, kā arī jādzer vairāk šķidruma.

Pievienot komentāru