Karstvīns ar dzērvenēm un apelsīnu sulu. Svētku smarža!

Lielisks sildošs dzēriens omulīgiem ziemas vakariem.

Sastāvdaļas

Puse apelsīna

10 krustnagliņu

250 ml apelsīnu sulas

100 g cukura

1–2 kanēļa standziņas

Pusglāze svaigu vai saldētu dzērveņu

750 ml sausa sarkanvīna

Pagatavošana

1․ Sagriež apelsīnu 4 daļās. Tajās iesprauž krustnagliņas.

2․ Katliņā lej sulu, pievieno cukuru, kanēli, apelsīna šķēlītes un dzērvenes.

3․ Liek uz vidējas uguns un maisa, kamēr cukurs izšķīdis.

4․ Pēc tam ļauj masai uzvārīties. Vāra 15–20 minūtes, kamēr dzēriens novārās un
apjoms samazinās gandrīz divas reizes.

5․ Samazina uguni līdz minimumam un pielej vīnu. Sakarsē, bet neļauj uzvārīties.

6․ Karstvīnu nokāš un pasniedz karstu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Smaržīgs svečturītis no kaltētiem augļiem, skujiņām un garšvielām. Kā uztaisīt?

Kāds dzēriens jūs esat pēc horoskopu zīmes

Pievienot komentāru