Kreituse: Ja gribas izgāzt kaut ko par lielu naudu, jāveido birojs vai komisija!

Kadrs no video

“Man sāk veidoties priekštats: ja gribas kaut ko izgāzt, jāizveido vai nu komisija, vai birojs,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” saka politoloģe, RSU profesore Ilga Kreituse.

“Tas nozīmē, ka procesā kaut kas sabruks. Tikko kā komisija sāk kaut ko pētīt, tā tas notiek ilgi un bez rezultātiem un tikko kā tiek veidoti biroji… es kaut kur šo Vakcinācijas biroja veidošanas procesu gribētu piesaistīt pie tā, kas notiek augstskolās ar šīm padomēm.

Nāk tie viedie, kuri zina visu, kas jādara, kuri ir ļoti labi finansēti un nodrošināti un tie nu atrisinās visas problēmas,” viņa min piemēru, turpinot, ka īstie darītāji patiesībā ir cilvēki, kuri saņem daudz mazāku algu.

Viņai šķiet, ka šobrīd vedojas ļoti nepatīkama situācija arī pašā Veselības ministrijā. “Tā mazliet atgādina Sūnu ciemu, kur jāatved Vakcinācijas lācis, jo notiek pilnīgs absurds!” Kreituse teic.

Vakcinācijas birojs pēkšņi kļūst par ierēdņu sastāvdaļu. Ja viņi ir ierēdņi, tad kāpēc viņiem nedarbojas ierēdņu apmaksas likums? Pavļuts teicis – alga būs kā ierēdņiem un klāt tikai piemaksa. Tā piemaksa ir apmēram 100% pie tās algas, kas ir ierēdnim,” atgādina Kreituse.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Kariņš prognozē, vai pagarinās ārkārtējo situāciju pēc 6. aprīļa

Pirmais gadījums Latvijā, kad Covid-19 vakcīna neiedarbojas vīrusa mutācijas dēļ. + Jaunākie saslimstības dati

Pievienot komentāru