Laime ir ikviena pāra paša rokās. Viedas Mišelas Obamas atziņas par laulību

Foto – Pixabay

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas sieva, advokāte Mišela bez šaubām ir viena no skaistākajām sievietēm, kādu mums dāvājusi pasaule. Amerikāņu presē bijušo pirmo lēdiju bieži salīdzina ar Žaklīnu Kenediju un princesi Diānu.
Un pat tagad, kad viņa vairs nav prezidenta sieva, Mišela turpina atgādināt jauniem cilvēkiem, ka viņu laime ir tikai viņu pašu rokās.

“Es vēlos, lai jūs zinātu – nav nekādas nozīmes tam, kādā ģimenē esat piedzimuši un kādi ir jūsu starta apstākļi. Vienkārši nebaidieties ne no kā. Orientējieties uz sava sapņa sasniegšanu un ne mirkli nešaubieties par sevi. Esat neatlaidīgi un uzcītīgi. Ticiet un ceriet. Svarīgi ir iegūt labu izglītību. Un jums tas izdosies. Vienmēr esat tāda cilvēka piemērs, kas nekad nezaudē ticību tam, ko dara. Un atceries: ne no kā nebīstieties, droši būvējiet savu nākotni,” pauž Mišela.

Patiesībā Mišela minējusi, ka ir tieši tāda pati kā ikviena no mums. To viņa atzinusi kādā no intervijām, kurā dalījās ar pieredzi, kādu guvusi laulībā un bērnu audzināšanā.

1. Nav nekā postošāka un katastrofālāka, ja sieva salīdzina sevi ar citām sievietēm.

Kad tu pastāvīgi salīdzini sevi ar kādu un esi spiesta cīnīties par sava vīra uzmanību un mīlestību. Tas patiešām ir ļoti sāpīgi. Šādas domas un rīcība pazemina tavu pašcieņu un burtiski to samin tā, kā nekas cits.

2. Laimīga laulība ir tad, kad vīrs un sieva veido vienu komandu.
Kad viņi uzskata, ka pats svarīgākais ir kopēja uzvara, nevis domas par savstarpēju sacensību. Laulība pati par sevi laba nekad nekļūst. Pat nesapņojiet par tādu brīnumu! Laba laulība – tas ir abu partneru regulārs un smags darbs.

3. Ne minūti neaizmirstiet, ka jūsu bērni mācās no jums
Viņi no jūsu piemēra mācās mīlestību, uzticību. Nepieviliet viņus, dodiet viņiem cerību uz laimīgu nākotni. Izdariet tā, lai bērni ar nepacietību gaidītu savas laulības, vērojot jūsu laimīgo kopdzīvi.

4. Vīriem: iemesls, kura dēļ citas sievietes izskatās pievilcīgākas, ir tas, ka par viņām labi rūpējas viņu vīrieši.

Kā saka, kaimiņa pagalmā zāle vienmēr ir zaļāka. Tāpēc tā vietā, lai “siekalotos”, vērojot viņa zāli pāri žogam, labāk rūpējies par mauriņu savā dārzā un regulāri to laisti.

Jebkurš džentlmenis var apbrīnot brīnišķīgu sievieti, bet tikai īsts džentlmenis spēj padarīt apburošu un skaistu savu mīļoto.

5. Veiksmīgai laulībai nav vajadzīga milzīga un grezna māja, visās jomās nevainojams dzīvesbiedrs, miljons dolāru kontā vai dārga automašīna.

Tev tas viss var piederēt, bet tu tik un tā jutīsies dziļi nelaimīgs.

Veiksmīga laulība pirmkārt ir godīgums un atklātība, uzticēšanās visā un vienmēr, bet galvenokārt – pašaizliedzīga mīlestība.

6. Cilvēki, kas ir tev apkārt, lai tie būtu draugi vai paziņas, atstāj milzīgu ietekmi uz jūsu laulību.

Nekad neaizmirstiet, ka jūsu draugi var palīdzēt jums nostiprināt laulību, bet var arī sagraut. Tāpēc pret draugu un paziņu izvēli attiecieties ar prātu.

7. Nemēdz būt tā, ka viens no laulātajiem centīgi strādā pie attiecībām, lai laulība būtu stipra, bet otrs to grauj, taču vienalga visi ir laimīgi.

Laba laulība nozīmē komandas spēli, kad vīrs un sieva vienādā mērā strādā pie tā, lai uzbūvētu veiksmīgu kopdzīvi.

8. Nepieļauj izplatītu kļūdu: neuztver savu laulāto kā pašu par sevi saprotamu.

Nekad neizmanto partnera maigumu vai labvēlību. Neuztver viņa uzticību kā bezizejas jūtas. Nespēlējies un neizmanto dzīvesbiedra uzticēšanos. Pretējā gadījumā tu vēlāk rūgti nožēlosi, ka pazaudēji mīļoto cilvēku, kas tev tik daudz nozīmēja.

Avots: “cluber.com.ua”

Pievienot komentāru