Mājās gatavota mērcīte “Hrenovina” 15 minūtēs!

Sastāvdaļas

1 kg tomātu
100 g mārrutka saknes
80 g ķiploku
2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes cukura
1 ēdamkarote (6% – 9% etiķa)

Pagatavošana

Mārrutka skani nomizo, ķiplokus noloba. Tomātiem noņem kātiņu.

Visus produktus sagriež gabaliņos, liek blenderī.

Pievieno sāli, cukuru, etiķi (var etiķi nelikt) un 10 minūtes blendē.

Pateicoties dabīgajiem konservantiem – ķiplokiem un etiķim – “hrenovina” glabājas aizvērtā stikla burciņā ledusskapī pāris
nedēļas.

Padoms. Var izmantot arī gaļas mašīnu, tikai tad katrs produkts jāmaļ atsevišķi, bet pēc tam jāapvieno, pieliekot garšvielas un etiķi. Lai “neraudātu”, maļot mārrutkus, uz gaļas mašīnas uzvelk plastmasas maisiņu un to aizsien.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

FOTORECEPTE: Kabaču uzkoda ziemas krājumiem

Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes!

Pašgatavota “Uncle Ben’s” mērcīte ar kabačiem un tomātiem

COMMENTS

Pievienot komentāru