Zivtiņa izdodas mēreni sālīta un ļoti aromātiska, pateicoties koriandram, krustnagliņām un kardamonam.
Sastāvdaļas
2 tējkarotes rupjās sāls
1 tējkarote melno piparu graudiņu
3–5 smaržīgo piparu graudiņi
1–2 lauru lapas
1 tējkarote koriandra
3–5 kardamona graudiņi
5–7 krustnagliņas
200 ml ūdens
1 ēdamkarote ābolu etiķa
2 siļķes
1 sīpols
Pagatavošana
1․ Katliņā sajauc garšvielas un sāli. Pārlej ar ūdeni, ļauj uzvārīties un noņem no uguns. Pievieno etiķi un atdzesē.
2․ Zivi noskalo, nogriež asti un galvu, izņem iekšas un melno plēvi. Izfilē.
3․ Noskalo zem tekoša ūdens un nosusina ar papīra dvieli.
4․ Fileju sagriež porcijas lieluma gabaliņos, bet sīpolus – plānos gredzenos vai pusgredzenos.
5․ Pamīšus liek sīpolu un siļķes kārtas. Pārlej ar atdzisušu marinādi. Cieši aizvāko un liek ledusskapī uz 24 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Šodien pusdienās – lasis. Trīs “slaidas” receptes!
[…] Marinēta siļķīte, gatava dienas laikā. Ļoti garšīgi! […]