Pašgatavota “Uncle Ben’s” mērcīte ar kabačiem un tomātiem

Ļoti laba mērcīte, lieliska piedeva gaļas un zivju ēdieniem!

Sastāvdaļas

1,5 kg kabaču
6 paprikas
6 sīpoli
1 kg tomātu
2/3 glāzes augu eļļas
2/3 glāzes cukura
2 ēdamkarotes sāles
Pusglāze 9% etiķa

Pagatavošana

1. Pagatavo marinādi: sajauc augu eļļu, cukuru, sāli un etiķi. Visu rūpīgi samaisa.

2. Kabačus nomazgā, mizot nevajag. Sagriež salmiņos.

3. Sīpolus nomizo, noskalo sagriež pusgredzenos.

4. Papriku nomazgā, izņem sēklotnes, sagriež salmiņos.

5. Tomātus sasmalcina blenderī vai gaļas mašīnā.

6. Verdošā marinādē dārzeņus liek pēc kārtas: vispirms kabačus.

Maisot vāra 5 minūtes.

7. Tad pieliek sīpolus.

Atkal vāra 5 minūtes.

8. Pēc tam pieliek un 5 minūtes vāra papriku.

9. Pēdējos pieliek tomātus, vāra 15-20 minūtes, neaizmirstot apmaisīt.

10. Karstos salātus liek sterilizētās burkās un aizvāko.

Labu apetīti!

COMMENTS

Atbildēt uz Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes! Atcelt atbildi