Punktu masāža padarīs mundru, uzlabos atmiņu un koncentrēšanos


Uz ķermeņa ir milzum daudz burvju punktiņu, kuru masāža ļauj pārvarēt savu iespēju robežas, un vajadzīgajā brīdī maksimāli noskaņoties un koncentrēties lielām intelektuālām un fiziskām slodzēm. Speciālisti zina, kā ar vienkāršām roku kustībām panākt, lai…

…paaugstinātu tonusu un aktivitāti
Ja cilvēks slikti gulējis vai nejūtas īpaši vesels, sevis uzmundrināšanai vajadzīga adrenalīna deva. To var panākt vairākos veidos:

* uz ausu gliemežnīcām atrodas mugurkaula kakla daļas projekcijas zona (skrimslis virs auss ļipiņas iepretī dzirdes atverei). Vairākas reizes tiem spēji jāuzspiež ar rādītājpirkstu;

* vairākas reizes strauji un dziļi ar nagu uzspiež vietai zem deguna (precīzi pa vidu);

* pamīšus vairākas reizes uzspiež labās un kreisās rokas īkšķu nagu plātnēm. Tas jādara strauji un diezgan spēcīgi, lai rastos viegla sāpju sajūta;

* ar zobiem iekož mēles galiņā, līdz rodas viegla sāpju sajūta;

* seju pamīšus mazgā ar karstu, tad aukstu ūdeni (var izmantot arī ledu).

…gūtu spēku pieplūdumu, otro elpu
Paņem rokās pāris valriekstu (vai kādu citu piemērotu kairinošu priekšmetu) un pavirpina vispirms ar pirkstu galiem, tad – starp plaukstām. Tā tiek aktivizēta visa endokrīnā sistēma. Tādu pašu efektu var iegūt, izberzējot kāju pēdas un pirkstu galus.

Spēku pieplūdums rodas arī tad, ja pulksteņa rādītāju virzienā masē punktu, kas atrodas uz kājas iedobītē zem ceļa locītavas. Šo punktu var viegli atrast: celim uzliek plaukstu, un zeltneša spilventiņš atdursies tieši vajadzīgajā vietā. Ja īsi pirms masāžas izdzer glāzi mežrozīšu augļu novārījuma vai apēd 7 dateles, efekts pastiprinās.

Vēl viens veids ir šāds: saspiež kopā plaukstas ar kāju pēdām un saglabā šo pozu 5 minūtes – tad, kā uzskata Austrumu medicīnas lietpratēji, uzkrājas un saglabājas organisma iekšējā enerģija.

…maksimāli koncentrētos
Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, viegli paberzē ausu gliemežnīcas – tā, līdz ausis sāk viegli svilt. Pēc tam uz 3 minūtēm saliek kopā abu roku pirkstu galus. Tas ļaus koncentrēties uz kaut ko konkrētu. Efekts būs vēl labāks, ja aizver acis.

…aktivizētu atmiņu
Uz pieres atrodas 4 punkti, kas atbildīgi par galvas smadzeņu ritmu. Arī tos nav grūti atrast. Skatoties spogulī, domās jānovelk divu vertikālu līniju pāri: viens caur acu zīlītēm, otrs – no uzacu iekšējiem galiem. Vietā, kur tās šķērsos pieres viduslīniju, arī atrodas vajadzīgie punkti. Atmiņas uzlabošanai tie vienlaikus jāmasē pulksteņa rādītāju virzienā.

Nostiprināt atmiņu palīdz arī aktīva roku īkšķu un kāju lielo pirkstu pirmās falangas masāža: šajās vietās atrodas tā sauktie galvai atbilstīgie punkti. Labu efektu dod arī pieres vidus horizontālās līnijas masāža.

Pēc abām masāžām jāsaliek kopā roku pirksti un jāsāk iegaumēt.

Pievienot komentāru