Pupiņu zupas sagatave ziemas krājumiem. + Vēl trīs receptes!

Šo sagatavi var izmantot kā pamatu gardiem borščiem un citām zupām, kā arī citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

1 kg burkānu

1 kg tomātu

1 kg sīpolu

1 kg paprikas

1 kg pupiņu

200 – 250 ml augu eļļas

2 ēdamkarotes sāls

4 ēdamkarotes cukura

10-12 melnie graudu pipari

1 tējkarote etiķa esences

Pagatavošana

1․ Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Tomātus samaļ gaļas mašīnā. Sīpolus un papriku sagriež nelielos gabaliņos.

2․ Pupiņas novāra pusgatavas, tad atdzesē.

3․ Eļļu lej uz pannas, sakarsē uz vidējas uguns. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst daļēji caurspīdīgi. Pārliek lielā katlā.

4․ Pievieno sīpoliem papriku, burkānus un tomātus. Kad uzvārījušies, sautē uz nelielas uguns 20 minūtes. Pastāvīgi maisa, lai nepiedegtu.

5․ Pievieno sāli, cukuru, rūpīgi izmaisa. Pieber pupiņas un piparu graudus. Atkal samaisa un vāra 10 minūtes pēc atkārtotas uzvārīšanās.

6․ Pielej dārzeņiem etiķa esenci, samaisa un noņem no karstuma avota.

7․ Liek zupas sagatavi sterilizētās burkās, kuru kopējais tilpums ir 4500 ml, un aizvāko. Atdzesē, otrādi apgrieztas, zem segas vai pleda. Glabā vēsā vietā.

Izmēģini arī šīs receptes!

Īstā ungāru gulašzupa un vēl piecas lieliskas zupu receptes!

Īpaša taukus dedzinoša zupa. Maz kaloriju, daudz šķiedrvielu, nekādas bada sajūtas!

Vieglā frikadeļu zupiņa. Iecienījušas supermodeles!

Pievienot komentāru