Putukrējuma torte ar šokolādi. Bez cepšanas!

Sastāvdaļas
1 ēdamkarote želatīna
7 ēdamkarotes ūdens
500 ml saldā krējuma
200 g pūdercukura
Šķipsniņa vanilīna
200 ml piena
300 g smilšu cepumu
5 ēdamkarotes kakao

Pagatavošana
Nelielā katliņā želatīnu pārlej ar 3 karotēm auksta ūdens un atstāj uz 30 minūtēm.

Sasilda maisījumu uz vidējas uguns, lai tas kļūtu šķidrs. Pēc tam pārlej glāzē un atdzesē.

Saldo krējumu sakuļ ar mikseri. Pievieno ⅓ pūdercukura un vaniļas, atkal sakuļ.

Tievā strūkliņā pielej želatīnu, kuļot ar mikseri līdz viendabīgai konsistencei.

Liek krēmu ledusskapī aptuveni uz 20 minūtēm, lai tas kļūtu biezāks.

Pamērcē vairākus cepumus siltā pienā un liek formas apakšā. Pārsedz ar daļu krēma.

Atkārto vēl vairākas reizes, kamēr beidzas cepumi. Augšējai jābūt krēma kārtai.

Atlikušo pūdercukuru sajauc ar kakao un 4 ēdamkarotēm karsta ūdens. Ja glazūra šķiet pārāk bieza, to nedaudz atšķaida. Pārlej glazūru tortei un ieliek to uz stundu ledusskapī.

Pievienot komentāru