Sāls kosmētikā: skurbis sejai un elkoņiem, maska pret pinnēm

Pēc sastāva jūras sāls ir ļoti tuvs cilvēka asins plazmai – tas satur 64 mūsu organismam vērtīgas vielas. Sāls vannas palīdz pret saaukstēšanos, nervu un atbalsta–kustību sistēmas kaitēm, labvēlīgi ietekmē ādu un uzlabo vielmaiņas procesus.

Skrubis taukainai ādai
* Jūras sāli samaļ kafijas dzirnaviņās un ēdamkaroti pulvera sakuļ ar olas baltumu. Seju iztvaicē, tad apļveida kustībām 3–4 minūtes maisījumu ierīvē ādā, īpaši deguna, zoda, pieres un deniņu apvidū. Pēc tam nomazgā vispirms ar siltu, tad vēsu vārītu ūdeni. Procedūru atkārto 1–2 reizes nedēļā. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Pīlinga maska pret pinnēm pusaudžiem
* Dāsni sakuļ ziepju putas (glāzi), pakāpeniski pievienojot 5 pilienus ūdeņraža pārskābes un pustējkaroti smalka jūras vai vārāmā sāls. Maisījumu uzziež iepriekš iztvaicētai sejas ādai un ierīvē 2–3 minūtes vieglām masējošām kustībām. Pēc tam seju nomazgā ar siltu ūdeni un problemātiskās vietas ieziež ar plānu kārtiņu prednizolona ziedes.

Pārējo sejas daļu apslauka ar losjonu, kas pagatavots no kliņģerīšu vai rozmarīna izvilkuma spirtā (7 tējkarotes izvilkuma uz 1/4 glāzes ūdens). Divas dienas pēc šīs procedūras seju ar ūdeni nemazgā, tikai apslauka ar ziedu losjonu.

Barojoša maska sausai ādai
* Ņem pa tējkarotei smalko jūras vai vārāmo sāli, miltus, skābēto kāpostu un alvejas sulu, pievieno pustējkaroti medus un visu rūpīgi samaisa. Maisījumu vieglām apļveida kustībām uzziež sejai, kaklam un dekoltē zonai. Pēc 10 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni, nosusina ar mīkstu dvieli un ieziež ar barojošu krēmu. Procedūru atkārto reizi nedēļā. Ārstēšanās kurss – 2–3 mēneši.

Vitamīnu maska jebkura tipa ādai
* Smalko sāli sajauc ar sīki sasmalcinātiem svaigiem kāpostiem (no katra pa ēdamkarotei). Seju nomazgā iepriekš ledū sasaldētā un pēc tam izkausētā ūdenī, pēc tam maisījumu apļveida kustībām 4–5 minūtes ierīvē ādā, neskarot acu zonu. Tad nomazgā ar siltu ūdeni un norīvē ar ledusgabaliņu. Procedūru atkārto 2 reizes nedēļā (ziemā un pavasarī var biežāk).

Maska pret vasarraibumiem un pigmentācijas plankumiem
* Rūpīgi sajauc pustējkaroti smalka jūras sāls, ēdamkaroti šķidra medus, jēlu olas baltumu un 2 ēdamkarotes piena un uzziež tīrai sejas un kakla ādai. Pēc 5–7 minūtēm masku noņem ar pienā samitrinātu vates tamponu, tad nomazgā ar vēsu vārītu ūdeni. Procedūru atkārto 1–2 reizes nedēļā. Ārstēšanās kurss – 1–1,5 mēneši.

Krēmveida skrubis elkoņu ādai
* Ņem glāzi skābā vai saldā krējuma, 3 ēdamkarotes (ar kaudzi) smalkā vārāmā vai jūras sāls un ēdamkaroti citrona sulas. Krējumu sakuļ, pakāpeniski nelielās devās pievienojot sāli, kā pēdējo pielej citrona sulu.

Elkoņus izsautē sodas šķīdumā (ēdamkarote sodas uz litru ūdens), pēc tam masējošām apļveida kustībām maisījumu 4–5 minūtes ierīvē ādā. Pēc 10–15 minūtēm skrubi nomazgā ar siltu ūdeni, nosusina elkoņus mīkstā dvielī un ieziež ar barojošu krēmu. Procedūru atkārto 1–2 reizes nedēļā, līdz iegūts vēlamais rezultāts.

Pievienot komentāru