Kārtainie salāti ar vistu, sieru, olām un sēnēm – un tomāti kā noslēdzošais akcents. Ļoti garšīgi un vienkārši pagatavojami.
Kārtainie salāti – Sastāvdaļas
1 sīpols
1-2 ēdamkarotes augu eļļas
300 g šampinjonu
4 olas
100 g siera
250 g kūpinātas vai vārītas vistas gaļas
1-2 tomāti
Majonēze pēc garšas
Kārtainie salāti – Pagatavošana
1․ Sīpolus sasmalcina un apcep eļļā 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes un gatavo vēl 5–7 minūtes. Atdzesē.
2․ Cieti novāra olas 10 minūtes. Atdzesē. Olas un sieru sarīvē uz rupjas rīves.
3․ Vistu sagriež nelielos gabaliņos, tomātu – šķēlītēs.
4․ Salātu trauka apakšā izveido “restīti” no majonēzes. Liek visas sastāvdaļas kārtām šādā secībā:
sēnes, puse olu, vista, siers un atlikušās olas. Katru kārtu pārklāj ar majonēzi.
5․ Virsu rotā ar tomātu šķēlītēm.
6․ Pirms pasniegšanas salātus ieliek ledusskapī uz stundu vai pusotru.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Elegantie garneļu salāti. Iesaka Ilze Jurkāne
Oriģināli: Kārtainie un krāsainie salāti ar kukurūzas maizi
3 svaigu un vieglu salātu receptes vasarai: ar cigoriņiem, dīgstiem un tunci. Iesaka Lolita Neimane
Kārtainie salāti: Jauna un neredzēta recepte, ar ko pārsteigsi viesus
Kārtainie salāti “Čikāga”. Vienkārši, gardi un visi pieēdušies!
[…] Kārtainie salāti ar vistiņu, sieru un sēnēm. Nepārspējams gardums! […]