Ābolu-ķirbju sula ziemas krājumiem. Bieza, veselīga, koša!

Foto – Pixabay

Biezs, piesātināts, košs dzēriens, kas ziemā atgādinās silto rudeni. Noteikti jāizmēģina. Tikai jāņem vērā, ka sastāvdaļu svars norādīts notīrītā, sagatavotā veidā.

Sastāvdaļas

1 kg ķirbja
1–1¹⁄₂ l ūdens
500 g ābolu
150 g cukura
¹⁄₂ tējkarote citronskābes

Pagatavošana

1․ Ķirbi sagriež gabaliņos un liek katliņā. Pielej 150–200 ml ūdens un uzvāra.

2․ Pa to laiku nomizotus ābolus sagriež gabaliņos. Kad šķidrums uzvārījies, pievieno ābolus ķirbjiem.

3․ Samazina karstumu līdz minimālam, uzliek katliņam vāku. Vāra, līdz abas sastāvdaļas kļuvušas mīkstas.

4․ Pēc tam sablendē masu ar iegremdējamo blenderi.

5․ Pielej tik daudz karsta ūdens, cik nepieciešams, lai dzēriens iegūtu vēlamo konsistenci.

6․ Pieber cukuru un citronskābi, samaisa, lai kristāliņi izšķīstu.

Ja vēlas, var pielikt vairāk cukura.

7․ Karsē sulu vēl 10 minūtes, noņemot putas.

8․ Tad salej sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi. Atdzesē zem dvieļa vai pleda un pārliek glabāšanai tumšā, vēsā vietā.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Ķirbju sula ar apelsīnu. Garšos pat ķirbju nīdējiem!

Mārrutka sulas veselības kokteilis ziemas novārdzinātajiem. Bumba, ne recepte!

Pievienot komentāru