Ķirbju sula ar apelsīnu. Garšos pat ķirbju nīdējiem!

Šī sulas recepte neliks šķobīties arī tiem, kuri uzskata: ķirbji pēc būtības nevar būt garšīgi. Izmēģini un
pārliecinies!

Sastāvdaļas

1 kg ķirbju (tīrais svars, bez sēkliņām un mizas)
2,2 l ūdens
8 lieli apelsīni
200 g cukura
0,5 tējkarotes citronskābes

Pagatavošana
Notīra ķirbi, izņem sēkliņas, sagriež daiviņās vai gabalos, liek katlā kopā ar mīkstumu (mīkstums piešķirs biezumu), pārlej ar aukstu ūdeni, sagriež uz pusēm 8 apelsīnus un izspiež sulu, verdošajai masai pievieno arī apelsīnu mizu (pēc tam, kad ķirbis gatavs, mizu izņem).

Pievieno cukuru un citronskābi pēc garšas.

Kad ķirbis gatavs, ļauj nedaudz atdzist.

Masu sakuļ ar blenderi vai izberž caur sietu.

Ļauj uzvārīties, noņem putas, salej sterilizētās burkās un aizvāko.

Ļoti garšīga sula!

COMMENTS

Pievienot komentāru