Ar gaļu, rīsiem un tomātiem pildīts ķirbītis. Burvīga rudens recepte!

Šis neparastais ēdiens ļoti skaisti izskatās uz galda. Pikantais jērgaļas, rīsu un tomātu pildījums lieliski papildina ķirbja maigo mīkstumu.

Sastāvdaļas

140 g rīsu

1-2 sīpoli

2 ēdamkarotes augu eļļas

450 g maltas jērgaļas

Pustējkarote sāls

1 tējkarote maltu melno piparu

2 tējkarotes malta timiāna

2 tējkarotes malta kanēļa

1 tējkarote malta koriandra

2-3 tomāti

5-7 pētersīļa zariņi

1 ķirbis

Pagatavošana

1․ Rīsus novāra līdz gatavībai. Sasmalcina sīpolus un 5 minūtes apcep eļļā.

2․ Pievieno malto gaļu, samaisa un gatavo vēl 5 minūtes.

3․ Pieliek sāli, piparus, timiānu, kanēli, koriandru un atstāj pannu uz uguns vēl 1 minūti.

4․ Pievieno gaļai rīsus, sasmalcinātus tomātus un sakapātus pētersīļus. Apcep 5 minūtes, pēc tam noņem no uguns.

Ja pildījums šķiet pārāk sauss, pievieno nedaudz ūdens.

5․ Ķirbim nogriež augšiņu, ar karoti izņem mīkstumu un sēkliņas no vidus. Ķirbī liek sagatavoto pildījumu.

6․ Ievieto ķirbi uz pannu, kas izklāta ar foliju, un pārsedz ar nogriezto augšiņu. Cep aptuveni 2 stundas 160 grādu
temperatūrā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

“Slinkā pica Margarita”. Ja ledusskapī ir maltā gaļa, bet plauktā – baltmaize!

Kartupeļi ar maltās gaļas pildījumu. Lielisks ēdiens “divi vienā”!

Vieglais vistas pīrāgs. Tikpat kaloriju, cik divās glāzēs kefīra!

Pievienot komentāru