Burkānkūka ar krēmu, riekstiem un rozīnēm. + Vēl trīs interesantas kūku receptes!

Maigs biskvīts ar kanēļa un vaniļas aromātu, riekstiem un rozīnēm, biezu krēmsiera pildījumu – burkānkūka izdodas izcila!

Sastāvdaļas

Gabaliņš sviesta

250 g miltu

2 tējkarotes sodas

Pustējkarote sāls

Pusotra tējkarote malta kanēļa

300 ml augu eļļas

200 g baltā cukura

200 g brūnā cukura

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

4 olas

300 g burkānu

100 g valriekstu vai pekanriekstu + nedaudz riekstu rotāšanai

65 g rozīņu

225 krēmsiera

140 g pūdercukura

80 ml saldā krējuma (ne liesāks kā 33%)

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Ieziež ar sviestu divas cepšanas formas (diametrs 22-23 cm), apakšā ieklāj apaļu cepamā papīra gabalu, ieziež arī to. Cepamā papīra vietā var ar sviestu ieziestajā formā iebērt nedaudz miltu.

Ja forma ir tikai viena, biskvītus gatavo pēc kārtas.

2․ Apvieno miltus, sodu, sāli un kanēli.

3․ Atsevišķi ar putojamo slotiņu sakuļ eļļu ar abu veidu cukuru un vaniļu. Pa vienai iejauc olas, rūpīgi izmaisot pēc
katras olas pievienošanas.

4․ Trīs daļās pievieno miltus, samaisot mīklu pēc katras reizes ar lāpstiņu vai karoti.

5․ Pievieno rīvētus burkānus, sakapātus riekstus un rozīnes.

6․ Sadala mīklu uz pusēm un liek sagatavotajās formās. Cep 35-45 minūtes.

Lai pārbaudītu biskvītu gatavību, iedur tajos zobu bakstāmos: pie tā nedrīkst būt pielipusi neizcepusies mīkla.

7․ Ļauj biskvītiem atdzist formā 15 minūtes, pēc tam rūpīgi tos izņem. Noņem cepamo papīru, ja to izmantojāt, un pilnībā atdzesē.

8․ Kad kūkai viss sagatavots, pagatavo krēmu. Ar mikseri kuļ krēmsieru 1 minūti. Neapstājoties pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Pielej saldo krējumu un kuļ vēl pāris minūtes.

9․ Pārziež vienu biskvītu ar krēmu, liek virsū otru biskvītu un arī pārziež ar krēmu. Var pārziest ar krēmu arī tortes sānu malas. Rotā ar riekstiem.

Labu apetīti!

Izmēģini arī šīs receptes

Diētiska šokolādes torte. Cukura vietā – dateles, miltus aizstāj ar pupiņām!

Slavenā Švarcvaldes torte ar šokolādi un ķiršiem. Recepte no pasaules zelta fonda

Īpašā ķiršu, biezpiena un cepumu kūka Baltā galdauta svētkiem. Piedāvā Liene Zemīte

Sulīgā rabarberu kūka ar kraukšķīgām drumstalām. Sezonas hits!

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

Pievienot komentāru