Desmit paņēmieni, kā notievēt bez diētām un sevis mocīšanas

Foto – Pixabay

“Es vispār esmu pret diētām, jo vairāk — pret badošanos, kas nenotiek ārsta uzraudzībā,” uzsver dietoloģe Larisa Butkova.

Viņasprāt, šādas diētas bieži vien ir ar atgriezenisko efektu — svars strauji atgriežas, un cilvēks sāk strauji pieņemties svarā, pat praktiski neko neēdot. Tālāk minētie padomi gan esot pilnīgi pieņemams veids kā izvairīties no nemanāmas lieku kaloriju patērēšanas, tai pat laikā neskādējot veselīgam dzīvesveidam.

1. Novērs uzmanību
Ja nodarbosies ar kaut ko sirdij tuvu, apziņa pārslēgsies uz kaut ko interesantāku nekā kārtējās ēdienreizes gaidīšana.

2. Turi pa rokai veselīgas uzkodas
Nav nekāds noslēpums, ka bieži uz šķīvīša blakus datoram ir kaut kas graužams. Pārliecinies, lai tie nebūtu cepumi, konfektes vai desa, bet gan augļi un dārzeņi!

3. Ilgāk guli
Zinātniski pierādīts: ja cilvēks guļ mazāk nekā piecas stundas diennaktī, viņa svars ir par trešdaļu lielāks nekā tiem, kuri miegam atvēl vismaz septiņas stundas. Nu, jā – kas guļ, tas negrēko!

4. Ieturi maltītes sēžot
Kādā pētījumā noskaidrots, ka cilvēks, kurš ietur maltīti, godīgi sēžot pie galda,procesam pieslēdz arī apziņu, kamēr ēdiena stūķēšana mutē bez domāšanas — piemēram, pie zviedru galda, ir galvenais slaiduma ienaidnieks.

5. Salātus — pēdējos
Ja zaļumi tev šķiet drīzāk trušu un govju barība, atliec tos uz dienas pēdējo ēdienreizi — lai tās būtu tavas vakariņas!

6. Iemācies atslābināties
Iemācīties atpūsties un atslābināties, izrādās, nāk par labu ne tikai tavam psiholoģiskajam stāvoklim. Jo mazāk dzīvē stresa, jo mazāk arī lieko kilogramu. Ne velti mēdz sacīt, ka stresu mēdzam apēst, turklāt pavisam burtiskā nozīmē.

7. Gāzēts nav labs
Nelieto gāzētus dzērienus — pat ne minerālūdeni. Arī tas veicina liekā svara veidošanos, turklāt visai jūtami! Desmit gadus katru dienu izdzerot vienu glāzi gāzēta minerālūdens, vidukļa apkārtmērs palielinoties par 70%. Gribi — tici, gribi — netici!

8. Labākais — tīrs ūdens
Bez komentāriem. To vienā balsī apgalvo gan diētu ievērošanas atbalstītāji, gan to noliedzēji. Tātad apšaubīt būtu vismaz muļķīgi. Īpaši vasarā dienā vajadzētu izdzert vismaz pusotru litru tīra ūdens.

9. Ar jogurtu — prātīgi!
Apēstā jogurta daudzumu vajadzētu ierobežot. Nevajag to vispār izslēgt no ēdienkartes, bet atceries, ka ar vienu porciju (200 ml) jogurta dienā būs pilnīgi pietiekami.

10. Alkohols vai deserts?
Izdari izvēli starp vēlmi iedzert kādu alkoholisku dzērienu un panašķoties ar gardu desertu. Ja vakariņu laikā izdzersi pāris glāzes vīna un turklāt vēl apēdīsi desertu, organisms tiks pie 500 līdz 1000 papildu kalorijām. Ja nevēlies mocīties ar lieko svaru — izvēlies vai nu vienu, vai otru.

Pievienot komentāru