Kartupeļu “akordeons” ar sieru un desu. Viens, divi – vakariņas gatavas!

Ļoti gardi kartupelīši, kas kļūs par tavas ēdienkartes hitu. Izskatās skaisti, izdodas garšīgi un aromātiski. Turklāt pagatavot vienkāršāk nekā izskatās!

Sastāvdaļas

4 lieli kartupeļi

2 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

150 g salami vai citas desas

2 ēdamkarotes tomātu mērces vai kečupa

170 g siera

Zaļumi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Katrā kartupelī izdara vairākus iegriezumus perpendikulāri garākajai malai, neiegriežot līdz galam.

Ērtībai var iedurt apakšā koka irbulīšus. Tad nazis iegriezīs līdz kokam, neļaujot pārgriezt kartupeli līdz apakšai.

2․ Liek dārzeņus uz pannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3․ Cep 1 stundu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

4․ Desu sagriež šķēlītēs un liek iegriezumos. Pārlej ar tomātu mērci vai kečupu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Ja vēlies, var sieru ielikt iegriezumos kopā ar desu.

5․ Gatavo vēl 10 minūtes tai pašā temperatūrā. Pirms pasniegšanas rotā ar kapātiem zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ar sieru un brokoļiem pildīti kartupelīši. Laipni lūgti vakariņās!

Kartupeļi ar maltās gaļas pildījumu. Lielisks ēdiens “divi vienā”!

Kartupeļu nūjiņas ar sieru. Laba uzkodiņa!

Kartupeļu un siera kotletītes “Studenta sapnis”

COMMENTS

Pievienot komentāru