Pateicoties asajam piparam un ķiplociņa, salāti izdodas ļoti aromātiski un pikanti. Bietes un burkāni vārās tomātu un saldo piparu mērcītē, kļūstot sulīgi un gardi.
Piezīme: dārzeņu svars norādīts notīrītiem produktiem.
Sastāvdaļas
500 g paprikas
1 čili pipars
800 ml tomātu sulas
1 kg biešu
1 kg burkānu
125 ml augu eļļas
100 g cukura
1 ēdamkarote sāls
125 ml 9% etiķa
2 galviņas ķiploka
5 smaržīgie pipari
Pagatavošana
1․ Pipariem izņem sēklas, samaļ papriku un čili piparus gaļas mašīnā.
2․ Katliņā ielej tomātu sulu, sajauc ar piparu masu.
3․ Ļauj mērcei uzvārīties. Maisot vāra aptuveni 15 minūtes.
4․ Pa to laiku bietes un burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu vai parastās rupjās rīves.
5․ Tomātu mērcei pievieno eļļu, cukuru, sāli un etiķi. Samaisa, kamēr sāls un cukurs izšķīdis.
6․ Katliņā liek bietes un burkānus, rūpīgi izmaisa. Piesedz ar vāciņu un vāra aptuveni 30 minūtes uz mazas uguns.
Ja vārot no dārzeņiem izdalās daudz sulas, noņem vāku un nedaudz palielina uguni.
7․ Ķiplokus izspiež caur presi. Pievieno ķiplokus un smaržīgos piparus dārzeņiem, samaisa un gatavo vēl 5-10 minūtes.
8․ Gatavos salātus liek sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi. Ietin segā, pēc atdzišanas glabā tumšā, vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Tomātu un kāpostu salāti. Svētku galdam vai ziemas krājumiem!
Ļoti gardi dārzeņu salāti ar āboliem burciņā. Drīzai ēšanai vai visai ziemai!
Tomātu, paprikas un burkānu salāti. Var uzglabāt ziemai!
[…] Pikanti biešu un burkānu salātiņi ziemas krājumiem. + Vēl 3 receptes! […]