Saldie piena pončiki ar šokolādes glazūru “Brīvdienu grēciņš”

Lieliski, gaisīgi pončiki ar šokolādes glazūru. Palutini ģimeni brīvdienās!

Sastāvdaļas

250 ml piena
2 tējkarotes sausā rauga
40 g cukura
500 g miltu
1 ola
0,5 tējkarotes sāls
1 tējkarote vaniļas cukura
10 g cepamā pulvera
40 g sviesta
Augu eļļa cepšanai

Glazūrai:

40 g šokolādes
4 ēdamkarotes (80 ml) piena

Pagatavošana

Lai pagatavotu garšīgākos, gaisīgākos virtuļus, sagatavojam nepieciešamos produktus un garšvielas.

Mērkrūzē ielej 250 mililitrus silta piena, pieber divas tējkarotes sausā rauga, četrdesmit gramus cukura, vienu
ēdamkarotīti miltu un sajauc. Pagaida 15 minūtes.

Olu iesit piemērotā bļodā, pieber pusi tējkarotes sāls, vienu tējkaroti vaniļas cukura, četrdesmit gramus mīkstā sviestu un
sajauc visas sastāvdaļas.

Ieliek bļodā ar olu rauga maisījumu un ļoti labi sajauc visas sastāvdaļas.

Pievieno cepamo pulveri un sajaucam. Šķidrajam maisījumam pieber miltus un samaisa.

Iejauc mīklu bļodā ar rokām un savāc to bumbā.

Pārkaisa galdu ar nelielu daudzumu miltu, liek uz tā mīklu, vēlreiz izmīca.

Liek mīklu bļodā un piesedz ar salveti siltā vietā uz četrdesmit minūtēm.

Pēc tam uz miltiem pārkaisīta galda no mīklas veido plācenīšu aptuveni puscentimetra biezumā, tad sagriež sagatavēs ar piemērotu formiņu, lai veidotos aplīši ar caurumu vidū.

Uzklāj salvetes uz sagatavotajiem virtuļiem un atstāj uz 15 – 20 minūtēm.

Gatavo šokolādes glazūru. 40 gramus šokolādes salauza gabaliņos un liek katliņā, ko novieto uz plīts, lai izkausētu, pastāvīgi maisot, uz vidējas uguns.

Pievieno šokolādei četras ēdamkarotes piena un kārtīgi samaisa.

Tiklīdz šokolāde ir kļuvusi tumšāka un viendabīgāka, noņem no plīts un noliek malā.

Gatavos virtuļus liek pannā sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnus no katras puses, pēc tam novietojam tos uz salvetes, lai uzsūktos liekā eļļa.

Piepildām kulinārijas maisiņu ar šokolādi un klāj uz virtuļiem, pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru