“Tu jau par vecu, lai…” Kāpēc atbildes vietā rādīt vidējo pirkstu, skaidro psiholoģe

Foto – Pixabay

“Man jau par vēlu…” Cik reizes esmu savā kabinetā dzirdējusi šos vārdus! Un ne tikai darbā. Dzirdējusi no daudzām sievietēm. Bet nekad tos nav teikuši vīrieši. “Man jau par vēlu studēt, kā tad es sākšu mācīties savos 35?” “Man jau par vēlu domāt par mīlestību, re, tūlīt būs 50!” “Tiekos ar sešus gadus par sevi jaunāku vīrieti, bet jūtos neērti: ko cilvēki teiks, esmu taču vecāka.” “Nevaru valkāt tik īsus svārkus, nav tas vecums.”

Vecums. Pret vecumu mūsu sabiedrībā nez kāpēc ir trīs veida attieksme: “jau par vēlu”, “vēl par agru” vai tas vispār tiek rūpīgi slēpts, lai neviens nezinātu: tev ir “jau par vēlu” vai “vēl par agru”.
Nez kāpēc pie mums, šķiet, neeksistē tāds jēdziens kā “tieši laikā”. Viss ar mums notiekošais patiesībā ir “tieši laikā” – tad, kad esam tam gatavi.

Kādam mīlestība atnāk kopā ar piecdesmit gadu dzimšanas dienu, vienkārši tāpēc, ka agrāk tu tai nebiji gatava – svarīgāks bija kas cits. Kādam nebija laika studēt divdesmit gadu vecumā, jo izvēle bija par labu bērnam un ģimenei, bet 35 gados ir gan laiks, gan spēks un motivācija. Bet, kad iemīlies par sevi jaunākā cilvēkā, pasi bieži vien nepārbaudi.

Kāda nav valkājusi īsas kleitiņas 18 gadu vecumā, jo uzskatīja sevi par resnu un neglītu, bet 40 gados pēkšņi ieraudzīja savas skaistās, garās kājas un radās vēlēšanās tās parādīt.

Bet tai brīdī sievietei, kas tieši laikā ieguvusi kāroto, gāžas virsū niknie čuksti “par vecu”, “par vēlu”. No kurienes tie skan? Atver kaut vai kādu izklaides izdevumu! “Piecdesmit gadus vecā Dženeta Džeksone ir stāvoklī. Viņa pieņēmusies svarā par 43 kilogramiem un slēpj sava augumu zem musulmaņu apģērba.” Kādas šausmas: veca, resna un vēl stāvoklī. Bet ko darīt sievietei, kura gatavojas kļūt par māti 40, 45 vai 48 gados? Izdarīt abortu? Tikai tāpēc, ka sabiedrība viņu uzskata par pārāk vecu, lai dzemdētu, un baida ar visādām briesmīgām slimībām?

Kāpēc neviens nepriecājas, nesaka “malacis, tev noteikti būs burvīgs mazulis”? Medicīna taču šobrīd ļauj kontrolēt un daudzējādā ziņā grūtniecību regulēt.

“34 gadus vecā Anna Sedokova ir stāvoklī ar trešo bērnu, kura tēva vārds tiek slēpts. Atgādināsim: Anna jau audzina divas meitas no dažādiem vīriem.” Arī šausmas. Ne pārāk veca, bet neprecējusies, dzemdē bērnus no dažādiem tēviem. Un vēl tik nekaunīga, ka izskatās laimīga, nevis staigā kā grēku nožēlniece.

Stormy Daniels Donald Trump

Ejam tālāk. “47 gadus vecā Dženifera Lopesa sākusi romānu ar 17 gadus jaunāku mūziķi. Un parādījusies “Grammy” balvu pasniegšanā atklāti seksīgā tērpā.” Veca, bet, maita, laimīga, iet un pakaļu groza, turklāt vēl jaunu mīļāko ieviesusi. Bet ja nu Džei Lo savos 47 izskatās tā, ka daža laba divdesmitgadniece varētu apskaust? Skaista un bagāta sieviete. Ko viņai darīt – staigāt kā mūķenei un meklēt draugus senioru namos?

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru