Zaļā tēja: receptes, ieteikumi, padomi. Kā izvēlēties labu zaļo tēju?

Atsvaidzinoša maska
* Aukstu zaļo tēju sajauc ar 100 g trekna biezpiena un 2 tējkarotēm medus. Masu uz 15 minūtēm uzziež sejai, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Maska baro un nomierina ādu.

Nomierinoša maska jutīgai ādai

* Sajauc 250 g liesa biezpiena ar 100 ml zaļās tējas un pirms dušas uzziež apsarkušām un problemātiskām vietām. Maska momentāni noņems apsarkumus uz sejas, nomierinās jutīgu, viegli sakairināmu ādu.

Skrubis kājām

* Lai pagatavotu skrubi, kas noņems no pēdām ādas uzaugumus, kukurūzas milti jāsajauc ar zaļo tēju un ar pumeku jānoberž sacietējušās vietas.
Cits variants: jūrassāli sajauc ar zaļo tēju. Šis līdzeklis ne tikai padarīs ādu gludu, bet piesātinās to ar minerālvielām.

Derīgi padomi
* Pērkot zaļo tēju, uzmanība jāpievērš tējas izskatam un daļiņu lielumam. Augstas kvalitātes tējas daļiņas nedrīkst būt garākas par 1,5 cm. Taču tās nedrīkst būt īsākas par 0,5 cm, jo tādā gadījumā tās ir salauzītas vecas un ne pārāk kvalitatīvas tējas lapas. Visām tējas daļiņām jābūt vienāda lieluma un jāizskatās kā sarullētām lapiņām. Ja tējā ir arī kātiņu vai gaišas krāsas lapiņu piemaisījumi – produkts ir zemas kvalitātes.

* Kad tējas paciņa nopirkta un atvērta, tās saturs jāpārber cieši aizveramā skārda kārbiņā vai tumša stikla burciņā, bet vēl labāk – koka kastītē, kas palīdzēs saglabāt aromātu.

* Nedrīkst aizmirst, ka pēc 5–6 mēnešiem tēja noveco un zaudē virkni savu teicamo īpašību.

COMMENTS

Pievienot komentāru