Sastāvdaļas
2 kg gurķu
6 ēdamkarotes kečupa
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
75 ml etiķa
9 piparu graudi
3 ķiploka daiviņas
3 g diļļu
Pagatavošana
Recepte aprēķināta 3 trīslitru burkām. Burkas apakšā liek 1 diļļu ziedkopu, 1 daiviņu ķiploka, 3 piparu graudiņus.
Gurķus iepriekš nomazgā un iemērc uz 4 stundām, tad izņem, saliek burkās. Sakarsē ūdeni, pārlej gurķiem, ļauj pastāvēt 3 – 4 minūtes, tad ūdeni nolej.
Atkal uzkarsē jaunu, tīru ūdeni un pārlej gurķiem, ļauj pastāvēt 15 minūtes. Tad ūdeni nolej katliņā, pievieno sāli, cukuru, aso “Čili” kečupu un uzkarsē.
Marinādei jātiek kārtīgi uzvārītai, pēc tam pielej etiķi. Pārlej marinādi gurķiem.
Aizvāko ar tīriem, sterilizētiem vāciņiem. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sālīti gurķīši. Mucas vietā – dzeramā ūdens sešlitrenes! FOTORECEPTE
Mazsālīti gurķi maisiņā. 3 labākās receptes
Ļoti interesanta recepte “Gurķi gurķos”. Izmanto arī pāraugušos!
Visi zina korejiešu burkānus. Bet kā pagatavot bietes korejiešu gaumē?