Košais vistas galertiņš ar dārzeņiem. + Vēl piecas svētku uzkodas!

Koši dārzeņu gabaliņi un maiga fileja dzidrā, sastingušā buljonā – lieliska ideja svētku uzkodai.

Sastāvdaļas

2 burkāni

1 sīpols

500 g vistas filejas

1500 ml ūdens

2 lauru lapas

5–6 melno piparu graudiņi

30 g pulverveida želatīna

3 olas

Sāls pēc garšas

6 ēdamkarotes konservētas kukurūzas

Pētersīļi pēc garšas

Pagatavošana

1․ Burkānu un sīpolu nomizo, sagriež prāvos gabaliņos. Vistas fileju un dārzeņus pārlej ar 1,3 l auksta ūdens un pievieno garšvielas.

2․ Buljonu vāra uz nelielas uguns 30–40 minūtes pēc uzvārīšanās, periodiski noņemot putas.

3․ Želatīnu iemērc 200 ml ūdens uz 20–30 minūtēm.

4․ Gatavo buljonu izkāš caur sietu. Vārītos burkānus sagriež kubiņos, vistas gaļu sadala šķiedrās.

5․ Olas cieti novāra, atdzesē, noloba, sagriež gareniski uz pusēm.

6․ Uzbriedušo želatīnu izšķīdina karstā buljonā, pievieno šķidrumam sāli pēc garšas. Ļauj nedaudz atdzist.

7․ Porcijas lieluma formiņu apakšā liek pa pusei olas ar griezuma vietu uz leju. Izber pa ēdamkarotei kukurūzas. Lej klāt buljonu tā, lai tas tikai pārsegtu kukurūzu. Liek ledusskapī uz 10–15 minūtēm.

8․ Uz sastingušās želejas liek nedaudz vistas gaļas, pārlej ar nelielu daudzumu buljona, atkal ļauj nedaudz sastingt ledusskapī.

9․ Uz gaļas kārtas liek pa ēdamkarotei burkānu un zirnīšu, pārlej dārzeņus ar atlikušo buljonu. Ļauj galertam ledusskapī pilnībā sastingt. Tam būs vajadzīgas 3–4 stundas.

10․ Formas ar gatavo galertu uz 5-10 sekundēm liek karstā ūdeni un uz šķīvja uzmanīgi apgriež otrādi. Rotā ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Olas ar šķiņķa un marinētu gurķu pildījumu. + Vēl trīs pildītu uzkodu receptes!

Pildītu olu uzkoda “Zirnekļi”. Kā radīti Helovīnam!

FOTORECEPTE: Kabaču uzkoda ziemas krājumiem

Kartupeļu nūjiņas ar sieru. Laba uzkodiņa!

Asā uzkoda “Mārrutkiņš”. Vulkāniska garša!

Idejas satriecoši skaistām uzkodām! FOTO

Pievienot komentāru